PUBLICITAT

El CVA no pot pagar

  • Ahir acabava el termini per pagar inscripcions i aval, i el club de Maset no va ingressar els 26.000 euros
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Hillaire ?camisa a quadres?, a la banqueta en el duel de l'Andorra contra l'Almeria, a principis del curs passat Foto: ÀLEX LARA

El passat 5 de juliol va ser la data límit per als clubs per oficialitzar la seva inscripció a la Superlliga que el Club Vòlei Andorra va formalitzar però ahir, 31 de juliol, expirava el termini per fer el pagament i el club que presideix Natxo Maset no va poder fer l'ingrés dels diners.

El motiu: no hi ha ni un euro a la caixa forta. És més, la temporada passada es va tancar amb números negatius que s'afegeixen al deute històric del club –que està avalant el propi Lluís Hillaire a títol personal– però la bola, que s'estava fent petita, està tornant a créixer i a posar en perill la supervivència de l'únic equip del país que actualment està jugant en la màxima categoria d'una lliga estrangera. S'havien de pagar 26.000 euros: 11.000 de la inscripció i 15.000 més de l'aval, retornables quan acabi la temporada.

Els 108.000 euros que rep el CV Andorra de la subvenció de l'Executiu no són suficients per sobreviure en l'elit del vòlei espanyol, però malgrat tot es va inscriure a la Superlliga instat pel Govern. Hillaire, a banda de dirigir el vestidor, és també qui s'encarrega de les tasques de despatx. Segons es va sincerar ahir, el Departament d'Esports li va dir que «endavant», amb el compromís d'ajudar quan era el moment de formalitzar la inscripció. «Ja l'any passat, quan vam demanar un ajut extra de 50.000 euros, el van negar però ens van assegurar que per al curs 2013-2014 sí que ens ajudarien».

Hillaire va prendre nota d'allò i al febrer, vist que l'equip es mantindria a la Superlliga, va tornar a picar a la porta de Govern. Avui encara espera resposta i ara que toca rascar-se la butxaca, el club s'ha trobat sol. «Ens tenen oblidats. Fa dies que truco a Esports i Turisme però no aconsegueixo parlar amb ningú. I ara ja no hi ha marge de maniobra. No podem pagar la inscripció i és un problema», va lamentar. Ni Jordi Cerqueda ni Francesc Camp li han donat senyals de vida.

CARTA A LA RFEVB / Davant aquesta situació Hillaire ha escrit una carta a la Reial Federació Espanyola de Vòlei (RFEVB) demanant una moratòria d'una setmana per tractar de fer el pagament, «però si Govern no respon hauré de tornar a escriure una altra demanant més pròrroga... O no tindrem més remei que renunciar a la Superlliga», va alertar. Ara per ara sortirien a competir el Vigo, Cajasol, Terol, Vecindario, Almeria, Eivissa, l'Illa Grau, l'Andorra si pot reunir els diners, el Numància si la Peña Curva Soria evita la desaparició del club, i el VP Madrid i el Lugo, que entrarien nous. El Saragossa és l'únic que no pot continuar a l'elit.

Si a la porta del Govern ningú contesta, els privats estan totalment tancats en banda. Des de TX, que va deixar de patrocinar el club fa ara més d'un lustre, no s'ha trobat un altre interessat. Els drets de Canal Plus per a la retransmissió de partits tampoc s'acaben de vendre i per tant, per aquesta via també està sent impossible trobar recursos econòmics.

PROBLEMA PER FER L'equip / I tot això està afectant de manera directa a la confecció de la plantilla. De fet Hillaire té un acord amb l'espanyol d'origen cubà Osveny Sánchez, però no acaba de confirmar-lo perquè no és segur que el CV Andorra pugui jugar a la Superlliga. El mateix passa amb dos jugadors més de fora i també amb els de casa. Si no hi ha una solució, l'Andorra perdrà tres categories i jugarà a Primera Catalana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT