PUBLICITAT

La ocupació hotelera de l'últim cap de setmana va fregar el 75%

  • Dissabte la Massana i Ordino van batre rècords de ple absolut
G.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns turistes surten d'un cèntric hotel d'Escaldes-Engordany Foto: TONY LARA

La ocupació hotelera de l'últim cap de setmana va ser explosiva, sobretot dissabte passat, quan la mitjana general va pujar fins el 80% amb rècords de ple absolut a Ordino (92%) i la Massana (90,5%). Els hotels del nucli urbà, tot i que van enregistrar menys ocupació no es van quedar curts i van assolir ocupacions del 84% a la capital i del 86% a Escaldes-Engordany. El director de la Unió Hotelera, Òscar Julián, va argumentar el ple de dissabte al fet que «van coincidir la Copa del Món de Mountain Bike a Vallnord i l'espectacle del Cirque du Soleil». Julián es va felicitar de totes dues iniciatives però va advertir que «encara és d'hora per fer valoracions sobre l'impacte que ha tingut el Cirque du Soleil en el sector». No obstant això, també va afegir que «entenem que ha estat bo perquè el feedback que tenim ens ho ratifica, però hem d'esperar una comparativa seriosa quan tinguem les dades de tot el mes, per esta segurs del que avencem». El director de la UHA va justificar la prudència, dient que «ens hi juguem molt de cara a l'any que ve». I va recordar que «els hotels que van adquirir entrades estan molt contents perquè han venut més llits i n'han tret un bon rendiment». Julián va reiterar que «els establiments que han comercialitzat la campanya d'Andorra Turisme tenen ocupacions més altes i, a més a més, els està anant molt bé perquè aconsegueixen vendre les habitacions a preus que van de 100 a 200 euros, segons la categoria de l'establiment». I va insistir en l'increment qualitatiu del turista ja que «moltes d'aquestes pernoctacions es venien l'any passat per 50 o 60 euros».

més ocupació / L'enquesta de la UHA per a l'últim cap de setmana registra un augment de la ocupació en relació al mateix cap de setmana de l'any passat, de gairebé el 35%. Val a dir que la ocupació global supera el 74%, mentre que la ocupació del 27 i 28 de juliol (divendres i dissabte) del 2012 només va ser del 49%. Per parròquies les més afavorides són, la Massana, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, amb una mitjana d'ocupació per als dos dies –divendres i dissabte passat– que va del 90% fins al 73%. Les menys sol·licitades són Sant Julià, Encamp i Canillo amb una mitjana d'ocupació que va el 51% fins al 65%.

Més establiments / Julián va destacar que la ocupació es manté d'un cap de setmana a l'altre, «tenint en compte que en aquesta última enquesta hi han participat 58 establiments, mentre que en la del cap de setmana anterior només n'hi van participar 46». No obstant això, va concloure que «cal esperar el tancament del mes per tenir dades més ajustades». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT