PUBLICITAT

Les darreres pluges provoquen importants danys a l'Alt Urgell

  • La reparació dels desperfectes causats pels forts aiguats superarà els 400.000 euros
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
una màquina treballant en la reparació del camí de Nabiners un dels més afectats de Ribera d'Urgellet. Foto: ACN

L'Alt Urgell necessitarà més de 400.000 euros per reparar els danys que va causar la pluja de la setmana passada. Les fortes pluges a la zona del Cadí van desbordar diferents torrents que van causar danys en les seves desembocadures al Segre. El riu de la Color, el torrent de Casanoves, el de Nabiners, van fer malbé diferents camins i passos de servei cap a explotacions ramaderes. Les afectacions han estat moltes als municipis de La Seu d'Urgell, Ribera d'Urgellet i Alàs i Cercs, tot i que encara s'estàn acabant d'avaluar els danys.

En municipis com el de Ribera d'Urgellet ja han començat les obres a la carretera de Nabiners on l'aigua va fer un gran esvoranc i va deixar sense pas a dues masies habitades. Les obres consisteixen en fer un mur de contenció, reomplir-lo i reasfaltar el tram. Un altra de les obres important al municipi és la reparació del camí de Casanoves, molt fet malbé i que impedeix el pas de vehicles de un dels veïns. L'alcalde de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila, ha explicat que les obres han començat, però que són molt dificultoses i «han hagut de parar», informa l'ACN.

MUNICIPIS MÉS AFECTATS/ A Ribera d'Urgellet a més s'ha vist afectat la portada d'aigües al nucli del Pla de Sant Tirs i la recent inaugurada via verda el Camí de les Mines que ha quedat fortament malmès per l'efecte de l'aigua. A la Seu d'Urgell que va afectar el camí del riu de la Color i el pont del torrent de Casanoves, s'ha fet la neteja de les dues vies i s'ha obert el pas al pont de Casanoves al veure que no s'havia malmès la seva estructura. Les obres a la carretera que es va endur el riu de la Color encara no han començat. L'altre municipi amb danys importants a les seves vies ha estat Alàs i Cercs que haurà d'invertir 143.000 euros per reparar els danys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT