PUBLICITAT

Dani Pérez se'n va a l'ACB

  • El River cobrarà 5.000 euros i tot apunta a que el base català fitxa pel Fuenlabrada de Quino Colom
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dani Pérez marca una jugada en el darrer partit de la lliga regular d'Or 2012-2013, a l'abril a la pista del Burgos Foto: àlex lara

Dani Pérez marxa. El millor i més ben pagat jugador del River la temporada passada va fer ahir efectiva la clàusula ACB que li permetia marxar a un equip de la màxima categoria del bàsquet espanyol.

Pérez, que tenia alguns pretendents de la Lliga Endesa, ha rebut finalment una proposta convincent per als seus interessos i ha decidit executar aquesta opció a 24 hores del seu termini de validesa i per tant, el BC River Andorra no pot fer res més que cobrar els 5.000 euros que costava la llibertat del base català i buscar un substitut.

L'única referència que va fer Pérez sobre aquest tema va ser via twitter. Telèfons apagats i cap notícia d'ell a internet. Dues piulades van ser suficients per acomiadar-se del club andorrà. La primera: «Molt agraït per aquesta última temporada al River Andorra, ha estat un any inoblidable. Moltes gràcies al club, companys i aficionats...». La segona: «Tan de bo es pugui assolir l'ascens a ACB aquest any vinent!!».

El seu futur club està enlaire, però tot apunta a que serà el Fuenlabrada, qui en la darrera setmana va mostrar el seu interès, i allà, si els moviments del mercat no ho impedeixen, compartirà vestidor amb l'andorrà Quino Colom –si no marxa–, a més de competir per la mateixa posició de director d'orquestra, i amb Montañez, que va arribar al River al desembre per omplir una lesió d'Schreiner que tenia per dos mesos i la bona feina que va fer en tres només partits va servir per tornar a l'ACB amb el Valladolid, però fa poc es va confirmar com un dels fitxatges de l'entitat madrilenya.

Números atractius per a l'acb / Era d'esperar que un jugador de la qualitat de Dani Pérez acabés marxant. Complirà 23 anys al pròxim 28 de febrer i els seus números com a tricolor avalen la seva qualitat: va ser el jugador més utilitzat per Joan Peñarroya en la lliga regular –va jugar els 26 partits i 679 minuts–, el tercer millor anotador amb 266 punts –mitja de 10,2 per partit– per darrere de Flis i Blanch, el segon millor en pilotes robades amb 44 –una menys que Blanch–, el líder absolut en assistències –143– doblant al segon, Schreiner, i el segon millor en punts de valoració amb 341, només superat una vegada més per Blanch. Això demostra que té uns números en la seva primera temporada amb el River que, juntament amb la seva joventut i el baix preu, el convertien en un caramel desitjable per a diversos equips de l'ACB.

Quant als play-off per l'ascens el ja ex base tricolor anava camí també de liderar l'equip juntament amb el seu millor soci al parquet, Marc Blanch, però en el setè partit –segon de les semifinals– es va lesionar en el tram final contra el Càceres, quan penetrava a cistella sense oposició, amb la victòria ja al sarró.

RES DE LAMENTS AL RIVER / La marxa de Pérez ha estat empassada al club que presideix Gorka Aixàs amb tota tranquil·litat. Res de laments. El director general, Francesc Solana, fins i tot ho va trobar lògic: «Era d'esperar vist el talent que té. Se'ns va un gran jugador però ja teníem un pla B per si passava això. Tenim tancada la renovació d'Schreiner, que era una prioritat per si marxava Dani Pérez i també sabem qui pot ser el seu substitut», del qual no va voler, com sempre, desvetllar el seu nom.

Així doncs el River té assegurades les renovacions d'Schreiner, Hampl i Blanch, a més de l'acord verbal per un any amb Gerbert Martí. A Pablo Sánchez li queda un any de contracte, i amb la no continuïtat de Safford, Wright i Pérez, el club està buscant alternatives a banda de continuar treballant les renovacions de la resta dels jugadors del River.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT