PUBLICITAT

El River començarà la lliga a Ourense i l'acabarà... ¡a Burgos!

  • El sorteig depara el mateix final que el curs passat i s'esperen canvis en el format del ?play-off'
I.M.
ESCALDES-ENGORDANY

El destí, o el sorteig de la lliga Adecco Or, ha estat capriciós amb el River, que començarà la lliga a Ourense el pròxim 4 d'octubre i viurà un final de la fase regular idèntic al de la temporada passada, a la pista de l'Autocid Ford Burgos l'11 d'abril de l'any vinent.

L'equip tricolor debutarà al Poliesportiu en la segona jornada contra el Peñas d'Osca i tindrà dos partits seguits a domicili en la primera volta –onzena i dotzena jornada a Corunya i Navarra, respectivament– que en la segona seran com a local, abans de l'últim partit a Burgos.

L'Adecco Or es jugarà cada setmana ininterrompudament fins el 20 de desembre inclós, que hi haurà l'aturada nadalenca fins el dia 3, que acaba la primera volta i concedeix al primer i al segon classificat jugar la Copa el 31 de gener.

La normativa de la pròxima campanya diu que el format de competició serà el mateix que el curs passat, amb ascens directe per al primer de la lliga, un altre per al guanyador del play-off d'ascens –des de quarts, tots a cinc partits–, descens directe per a l'últim i un altre que sortirà de l'enfrontament entre penúltim i avantpenúltim.

Els clubs i la Federació Espanyola de Bàsquet, però, tenen una reunió prevista per tractar de canviar el format dels play-off, vist que l'any passat van tenir opcions d'ascens equips amb menys victòries que derrotes. Per al director general del River, Francesc Solana: «S'han de trobar altres fórmules perquè els clubs estem motivats per jugar les sèries d'ascens motivats. A més hi ha unes despeses afegides que es poden evitar si enlloc de fer enfrontaments a cinc partits es fan a tres, o si redueixen a quatre els equips a la fase final». Tot això s'hauria de resoldre la setmana que ve.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT