PUBLICITAT

El Govern no pot garantir el futur del FC Andorra

  • Una nova pròrroga als jugadors augmenta el perill de desbandada
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Justo Ruiz i Lucendo, capcots després d'un partit a Aixovall Foto: ÀLEX LARA

La reunió d'ahir entre els membres del Govern i el FC Andorra va servir per demostrar que l'administració pública no està disposada a carregar amb el pes del funcionament futur d'aquesta entitat esportiva. Així, la garantia de vida del club en cap cas està assegurada, i el president François Moliné, que ho sap, treballa per buscar ajuda privada. Altre tema és el pagament dels sous que es deuen als jugadors: s'ha demanat més temps als futbolistes, mínim fins dimarts vinent, i el perill de desbandada augmenta.

El pla de viabilitat que va presentar l'Andorra no convenç el Govern, que ahir declinava fer declaracions. En tot cas, el que se sap és que l'administració pública de cap manera assumirà tot el deute. «Això s'entén», va dir ahir el president Moliné. «Jo mai m'he tancat mai i hi treballo. De fet hi ha algú disposat a ajudar, però depenent de la subvenció», que el Govern pugui atorgar per la temporada vinent. El cas és que el carreró sense sortida és aquí, perquè el Govern no preveu ficar diners on hi ha un problema de deute tan monumental –més de 300.000 euros–.

Ahir, després de la reunió, el capità de l'equip, Marc Pujol, i l'entrenador Justo Ruiz, que hi van ser per conèixer les últimes notícies, van anar a parlar amb la plantilla per explicar-los la nova situació. És tan senzill com el que el futur del club segueix en l'aire, i el pagament dels diners que se'ls deuen, fins dimarts una altra incògnita. El problema és la judicialització d'aquest afer.

A la reunió d'ahir van ser presents Moliné, Pujol i Ruiz per part de l'Andorra, i per part del Govern, el cap de Gabinet, Esteve Vidal, el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda. A més, hi va ser present Luís Espanya, de Viatges Espanya, a qui se li deuen 83.000 euros i que apunta com un dels suports privats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT