PUBLICITAT

Homenatge al tercer del Tour

  • L'Sprint Club Andorra nomena Purito Rodriguez soci d'honor en un acte senzill on el corredor torna a rebre el suport d'Andorra H Fins el dia 20 prepararà al país la Vuelta a Espanya
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
33Emili Pérez lliura el carnet de soci d'honor a Purito, ahir al Prat del Roure. Foto: ÀLEX LARA

En acabar el Tour de França, Joaquim ‘Purito' Rodriguez, tercer al podi de París, va rebre l'homenatge de Parets del Vallès, el seu poble, i ahir va arribar el torn d'Andorra, on viu. Emili Pérez, president de l'Sprint Club Andorra, i amic seu, li va oferir una benvinguda a Escaldes-Engordany on va faltar poca gent. Hi era el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, o el president de la Federació de Ciclisme, Gerard Riart, però sobretot curiosos i aficionats que no van dubtar en demanar-li una foto a un home que és dels pocs que té un podi en Tour, Giro i Vuelta. Purito va rebre un petit trofeu i el seu nou carnet de soci d'honor del club andorrà. «No m'ho esperava», va dir per la rebuda el corredor del Katusha, que va destacar el calor de la gent: «Estic content per aquesta rebuda, perquè a més sé que a Andorra la gent ha seguit molt aquest Tour de França».

Purito es quedarà a Andorra ara per entrenar de cara a la seva participació a la pròxima Vuelta a Espanya, que comença el 24 d'agost. «Fins el dia 20, que marxo, hi seré aquí», va confirmar. El corredor, que finalment no disputarà la Vuelta a Burgos, va destacar que la cursa espanyola de tres setmanes és per ell l'objectiu principal, especialment després de veure el rendiment que ha oferit en el Tour de França, quan va arribar a la tercera i decisiva setmana en un punt de forma magistral que li va permetre superar el seu compatriota Alberto Contador en la lluita pel podi.

«He estat una setmana parat, i avui –per ahir– he tornat a entrenar», va assegurar. «Una de les etapes més dures», hi va afegir, «serà la d'Andorra», la qual és per ell un objectiu directe: «Espero que aquest any no se m'escapi». Respecte a la lluita per la classificació general, on no hi serà Contador que ja va anunciar que renunciava a la cursa espanyola, Purito va destacar ciclistes com «Nibali, Basso o Valverde» i per això va recordar que serà molt complicat el triomf final.

Així mateix, el ciclista va destacar Andorra com a lloc d'entrenament, i el seu pes en el resultat que ha obtingut a França: «Tots els entrenaments aquí es noten, és clar». Amb tot, va destacar el reclam que és el Principat per als corredors professionals: «No és només cosa meva, sinó que està demostrant-se que cada vegada vénen més corredors aquí perquè Andorra és un país preparat per entrenar bé en ciclisme». El seu equip al complet ja va fer una estada pre-Tour a Soldeu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT