A punt per a la Lliga

• El BP s'ha d'aplicar a fons en defensa davant d'un Barça demolidor i deixa bones sensacions
ENCAMP

Javi Rodríguez defensat per Aranburu, amb Carlinhos atent, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Gran ambient el que es va viure ahir a la tarda en la presentació oficial de la campanya 2010-2011 del BP Andorra, davant un rival de luxe com el Barça, que va omplir les graderies del Complex Esportiu d'Encamp amb més de 150 espectadors.

Només va faltar-hi Paulinho, encara amb problemes físics. El resultat, però podria haver estat més piadós que l'1-4 final atesa la imatge del nou conjunt de Jandro Álvarez, que a una setmana de l'inici de la Lliga a la pista del Puertollano ja sembla preparat per a una nova temporada a Plata.

Ni molt menys semblava que per al Barça fos un amistós de pretemporada. Va anar a fons d'inici, a pressionar al màxim des de la primera passada. Cada jugador es deixava la pell al parquet, presumiblement per guanyar-se l'entrenador en un club ja gran i en el qual la competència es preveu màxima. L'Andorra, però, va ser el primer de xutar a porteria. El Barça no deixava jugar, però tampoc creava perill; simplement rondava la porteria de Marimon. I en la primera jugada en què el BP va sortir de la pressió, Marc Fernández va xutar a les mans de Cristian en una bona posició. La realitat és que el que més empenyia era el Barça --probablement per la diferència qualitativa d'una plantilla d'Honor vers una de Plata-- i la insistència a impedir que l'Andorra sortís de la seva pista va tenir premi.

Davant dels problemes per elaborar perill en jugada per la organitzada trama defensiva dels tricolors, el Barça va utilitzar l'estratègia per marcar al minut 5 en un córner que va treure Saad i que Wilde va resoldre, sol, amb encert. Pocs segons després, en un córner idèntic, de nou Wilde va rematar, però aquesta vegada de cap i fora. La rèplica del BP en la següent jugada va acabar amb una passada en llarga a Carlinhos, que va rematar de cap al travesser.

Al meridià del primer temps per fi el Barça va trenar una jugada col.lectiva fins al final, que va acabar amb Carlos marcant a plaer el 0-2. Al minut 11 va arribar el primer gol tricolor. L'àrbitre va pitar una dubtosa cessió a Cristian, tot el Barça va protestar i el BP, murri, va posar la pilota en joc per què Marc marqués a porta buida davant el desconcert visitant. Els forces ja minvaven amb tant esforç i tanta calor, i el partit va entrar en trànsit fins que a un minut per al descans Javi Rodríguez va fer l'1-3 que culminava una gran jugada entre Wilde i Torras.

En la segona part la dinàmica va ser la mateixa: pressió del Barça i el BP, a intentar sobreviure. L'enorme intensitat que mantenia el Barça convidava a pensar quan durarien les forces dels jugadors del BP. No es podia abaixar la guàrdia, com va demostrar l'1-4: Ari va robar la pilota en una badada defensiva i va batre Aitor per sota les cames.