PUBLICITAT

Vianants i poca compra

  • Els hotelers es queixen de que els clients tenen problemes per arribar als establiments
  • Els restauradors a peu d'avinguda són els més afavorits pel tancament i omplen les terrasses
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
33L'avinguda Carlemany el primer dia de tancament, molt animada amb banderoles i globus. Foto:TONY LARA

El retorn del primer cap de setmana de tancament de l'avinguda Carlemany al trànsit rodat i de l'estrena del nou espai comercial per a vianants, Vivand, és diferent segons l'interlocutor que respongui. No obstant això, tots reconeixen que en coincidir amb la Festa Major d'Escaldes-Engordany i el bon temps, l'afluència de vianants s'hi ha notat. La presidenta de l'Associació CarlemanyCalidae contrària al projecte, Esther Santuré va afirmar ahir que «és massa d'hora per fer-ne una valoració» però va matisar que «tots els establiments adherits a l'Associació ja hem començat a fer un registre d'incidències per comunicar-les al Comú i prendre les mesures correctores escaients».

Santuré va defensar que «tot i que ens hagués agradat tenir més temps per fer-nos el projecte nostre, ara ja som dins i hem de tirar-lo endavant perquè ens hi juguem molt». I felicitant-se per la gent que ha visitat l'espai aquests dies va lamentar que «l'afluència de públic s'ha notat poc en un increment de les vendes i això és precisament el què hem de treballar».

De la mateixa manera, Laura Villasevil, membre de l'associació i comerciant a l'avinguda, va assegurar que «volem que Vivand sigui un èxit però, volíem esperar que el projecte estés més concretat del què està ara mateix, per tancar l'avinguda». I va afegir que «un projecte així, si estan ben fet, és un èxit però improvisat pot ser un fracàs». De moment, des de CarlemanyCalidae, ja s'han registrat algunes incidències que l'Associació atribueix a les corre-cuites d'última hora per tancar l'avinguda coincidint amb el calendari de la Festa Major. Santuré explica que «com a hotelera aquests dies he perdut el pàrquing de moltes habitacions perquè el client que no ens coneixia i venia per agència, no ens ha sabut trobar». I va concloure que «el bon temps i la novetat han afavorit l'afluència de vianants però pensem que queda molt per fer, i sobretot, a partir d'avui cal insistir en la senyalització que no es va acabar de posar en arribar la Festa Major».

Altres fonts properes a la zona també assenyalen que els hotelers de l'avinguda també han perdut, per aquesta mateixa raó, el client de pas. En canvi, reconeixen que l'ambient a Vivand aquests dies era més animat i que «els grans afavorits pel tancament de Carlemany són els restauradors a peu d'avinguda, que han pogut instal·lar les terrasses davant els seus locals».

Passeig o eix comercial / Vilasevill es va mostrar un mica més crítica amb la funcionalitat de l'espai i va argumentar que «hem de tenir clar el què volem, si es tracta d'un passeig en ple centre urbà o si es tracta d'una zona comercial que cal dinamitzar».

De fet un passeig per Vivand dissabte passat al matí, va ser suficient per constatar que la gent circulava per les voreres en no identificar el centre de l'avinguda asfaltada com a pas per a vianants i que les botigues continuaven buides. Les dependentes no sabien dir si hi entraven o no més clients dels que atenien habitualment.

Cosa que també van reiterar els comerciants associats a Carlemany-Calidae, advertint que tenen clar que «per més indicadors que ens presenti el comú, el nostre primer indicador és el negoci». Vilasevill també va lamentar que «la part alta de l'avinguda Carlemany ha quedat més aïllada que mai i els comerciants que hi ha, estan molt desenganyats». I va insistir en la necessitat de senyalitzar bé l'entorn de la zona per a vianants i els accessos, argumentant que «hem d'evitar que la gent que hi vol accedir ja sigui d'Andorra o de fora, no es trobi atrapada en un laberint».

No obstant això, va afegir que «a la zona per a vianants hi ha comerciants que estan contents i d'altres que no tant» i en quant als establiments dels carrers laterals va argumentar que «mentre la gent no hagi assimilat tots els canvis de circulació, són molts anys fent el mateix circuit, uns i altres ho notarem».

Positivisme / Tant Santuré com Villasevil van voler transmetre un missatge positiu i van afirmar que desitgen que la iniciativa Vivand sigui un èxit. També van reiterar que no abandonaran el projecte sinó que «Carlemany-Calidae hi està molt implicada i també demanem als nostres clients què pensen del canvi per millorar en tot allò que calgui».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT