PUBLICITAT

Satanàs s'imposa al Concurs de Gossos d'Atura

  • Alcobé proposa que el Servei d'Ocupació formi vaquers
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Un participant es treu el barret amb el seu gos, durant el concurs d'ahir Foto: TONY LARA

Satanàs i el seu amo, Ferran Riu, van proclamar-se ahir vencedors del XXV Concurs de Gossos d'Atura, celebrat als Planells de Mereig, a Canillo. En aquesta ocasió, finalment hi van participar onze gossos i nou pastors, que van demostrar les seves habilitats manant els ramats davant d'un miler de persones, una afluència una mica per sota la de l'edició de l'any anterior.

Entre el públic hi havia el ministre d'Economia i Territori, encarregat del departament d'Agricultura, Jordi Alcobé, que va reconèixer que la de pastor és una professió que es va perdent a Andorra. Alcobé va reconèixer que els pastors «han decaigut moltíssim», encara que en certa mesura els vaquers, que contracten els comuns a l'estiu, «una mica substitueixen l'antic ofici de pastor». El ministre no veuria inconvenient en què si els comuns tenen problemes per trobar vaquers, es pugui formar inscrits al Servei d'Ocupació per fer aquesta feina, perquè a més, el de pastor «és un ofici per recuperar». Alcobé va recordar també que els ramats que mengen sotabosc ajuden a prevenir incendis forestals. A més «les pastures són més netes amb els ramats», és a dir que la ramaderia també aporta atractiu turístic, tant per tenir unes muntanyes més netes, com a través del concurs de gossos d'atura.

Des del seu punt de vista, el concurs de Canillo ja «s'ha arrelat i consolidat» i és una «cosa a conservar i potenciar», entre d'altres coses perquè dóna a conèixer una «tradició antiga» com és l'ofici de pastor, va manifestar a l'ANA. I el concurs suposa una manera de fer veure l'atractiu d'aquesta professió als joves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT