PUBLICITAT

Vallnord supera totes les previsions i arriba als ¡35.000 espectadors!

  • 12.000 persones viuen el descens, amb la meta al poble de la Massana, i Gracia anuncia que es retira
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dos dels ?bikers' que van disputar les finals d'ahir de descens, la prova reina de la btt, realitzen salts espectaculars en trams del recorregut amb una gran afluència de públic Foto:TONY LARA

Ni els pronòstics més optimistes convidaven a pensar que la prova de la Copa del Món de Vallnord tindria tanta repercussió com la que s'ha vist. La Massana ha vist com des de dijous fins ahir, que acabava la gran cita, ha tingut 35.000 espectadors; una xifra que gairebé duplica la registrada al 2008, quan Andorra, com aquest any, també va tenir tres proves. Aquests números confirmen que la BTT és un esport més de muntanya que va a l'alça i que el Principat, per infraestructures i ubicació, és un referent a Europa.

Només ahir en el descens es va batre el rècord d'assistència amb 12.000 persones, que van voler presenciar in situ i en viu la prova reina, amb la novedosa meta al poble de la Massana. Es tracta d'un èxit encoratjador, tenint present que dijous la Federació Andorrana de Ciclisme va fer la sol·licitud oficial per acollir els Campionat del Món del 2015; fins i s'ha encomanat d'eufòria el Cap del Govern, Toni Martí, qui va assegurar: «Hem demostrat al món de la BTT que sabem organitzar un esdeveniment d'alt nivell».

Francesc Camp, va anar més enllà: «Esdeveniments com aquest han de permetre atraure el turista a l'estiu. L'èxit d'aquesta Copa del Món ha estat incontestable», va valorar el màxim exponent del departament de Turisme, patrocinador principal de la cita que ha aportat 300.000 euros, el 66% del pressupost i que va avançar que «per al 2015 no sabem les quantitats, però tornarem a donar suport a la btt».

El cònsul de la Massana, David Baró, també va treure pit definint Vallnord com un espai ideal per a les competicions de primer nivell internacional: «Tenim una seu ideal, sense gairebé res artificial, un entorn únic. Hem de ser prudents però aquests dies hem fet un treball positiu i ara volem els Mundials. Lluitarem per tenir-los perquè els volem i tenim armes perquè sigui un èxit.

ÚLTIMA PROVA PER A GRACIA / Cédric Gracia, resident francès, va obtenir el 68è lloc en la final de descens, massa lluny del primer classificat –a gairebé mig minut–, el francès Rémi Thirion. En noies va guanyar Rachel Atherton i en la categoria júnior l'andorrà Guillem Casal va ser el 39è.

Gracia va aprofitar després de la carrera per anunciar que es retira: «El meu futur està en l'enduro, en la promoció d'Andorra, de Vallnord i de tots els meus patrocinadors. El més coherent era retirar-me en el meu país», va dir abans d'aplaudir la candidatura d'Andorra per als Mundials del 2015: «Ho tenim tot per organitzar-los; ningú ho faria millor que nosaltres».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT