Adrenalina i pulsacions al màxim

• Ferreira i Barilaro, que cau, fora de les finals de descens i Urcelay aguanta tres voltes al cross-country
R. M. S.
PAL

L'andorrà Adrià Urcelay, animat pels espectadors, ahir al circuit de la Caubella Foto: TONY LARA

Jornada intensa la d'ahir a la Copa del Món de mountain bike que se celebra a la Caubella i la Massana, com a prèvia d'un dissabte i diumenge que seran frenètics. A banda dels entrenaments oficials que es van celebrar al matí, al migdia es van disputar les tandes de classificació de descens sènior on es classificaven per les finals de diumenge els 80 primers, a més de les júniors on tots passaven a la final. Els andorrans sèniors Albert Barilaro (137è) i Ricard Ferreira (149è) no van entrar entre els escollits, però sí el resident Cédric Gracia, tot i que justet en el lloc 76è. Guillem Casal serà a la final júnior de demà (12.30h) en un circuit realment exigent. Però a més, a la tarda va ser la prova de cross-country sub-23, amb presència andorrana amb Adrià Urcelay, el qual va aguantar 3 de les 5 voltes abans de ser neutralitzat.

En descens, Barilaro va ser el millor dels dos andorrans tot i que va patir una caiguda quan es va estavellar contra un arbre sense protecció. Amb tot, l'ensurt no va anar a més i el biker local va arribar a meta amb un crono de 5min 13,5s, 52,9s més tard que el més ràpid, l'australià Samuel Hill. Ferreira, una mica més endarrera, va marcar un temps de 5min 50,3s. Van participar-hi 161 corredors. Els dos andorrans, i molts dels bikers internacionals, coincidien ahir en l'extrema dificultat del circuit.

A la tarda, Urcelay en el cross-country havia de lluitar amb els galgos de la categoria sub-23. «Sí que hi ha diferència, sí», va assegurar el ciclista, que amb tot va aconseguir aguantar en cursa durant tres de les cinc voltes. En aquesta disciplina, els corredors es van eliminant a mesura que el cap de cursa és a punt de doblar-los.

«Ha sigut una molt bona experiència, m'he trobat bé, tot i que encara em queda per poder seguir als meus companys», va dir Urcelay ahir just en acabar una cursa que va guanyar el francès Hugo Drechou en atacar en l'última volta i treure 50s al segon, l'alemany Markus Schulte-Luenzum, actual líder de la Copa del Món, i el francès Jordan Sarrou, que va arribar a 1min 27s. La cursa la van acabar 65 corredors, sent Urcelay el 70è a la classificació oficial.

EL PILOT DE MOTO GP, MARC MÁRQUEZ / Ahir va destacar al paddock de la Caubella la presència del pilot del Mundial de Moto GP, Marc Márquez, un asidu d'Andorra. «M'animaria amb la prova de descens, segur», va dir ahir tot i que per contracte amb la seva escuderia de motos ho té prohibit. «Segueixo bastant la Copa del Món, però és la primera vegada que hi sóc», va assegurar el de Cervera.

GUY DIAZ, AVUI AL CROSS-COUNTRY / La presència andorrana continua avui amb Guy Diaz, que disputa des de les 14.00h la prova elit de cross-country amb la intenció de poder acabar. Abans, des de les 9.00h se celebra la prova femenina sub-23, a les 09.02h sortiran les júniors femenines, i ja a les 11.30h l'elit de dones. A les 16.30h, quan acabi l'elit d'homes, serà el torn dels júniors.