PUBLICITAT

GUY DIAZ, «Si no es fan massa taps, hauria de poder acabar»

R. MORA
PAL

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

És el ciclista andorrà amb millor estat de forma, en carretera i en muntanya, i avui té una ocasió per mostrar-s'hi. Ha disputat moltes curses aquesta temporada, entre elles els Jocs dels Petits Estats en ruta, el Campionat de Catalunya que va guanyar, i en btt d'altres com la Copa Catalana o el Campionat d'Espanya on va ser 19è la setmana passada a Panticosa. Afirma que nota el cansament, però que ho donarà tot. És la gran aposta.

–¿Es pot dir que per ser de casa coneix bé aquest circuit?

–El coneixem bé, però va canviant segons va passant la gent. Estem a casa, hem entrenat molt, però aquest any he aprés que no és tan important entrenar un circuit moltes vegades fins que no estigui realment traçat. Sempre hi poden haver canvis, s'obren noves traçades… Els dos últims dies és quan és important veure com està.

–Ja no és tan moll, ¿canvia tant?

–Hi havia por per si plovia, però fa calor i està bé i les traçades seran més fàcils. Si hagués plogut hagués sigut més lent. He fet molta carretera últimament i com més rodador sigui, millor per mi. El circuit d'ara, respecte al que hi va haver a la Copa Catalana, tinc la impressió que en aquest tindrem algun punt on podrem respirar una miqueta més gràcies a què hi ha algunes baixades en eslàlom que no són massa tècniques.

–Adrià Urcelay ha aguantat tres voltes de les cinc de la cursa sub-23, ¿quin és el seu objectiu?

–No sé dir-ho perquè no he corregut mai a la Copa del Món i no hi ha cap andorrà que ho hagi fet per tenir referències. Entre la Copa Catalana i el Campionat d'Espanya, vist el temps que m'han tret els primers, Hermida per exemple que és un Top Ten del món, veig que puc aguantar bé les voltes i estar allà sense fer el ridícul. El problema és que sortim sense graella, ja al darrera i es formen taps i es perd molt temps. Potser no podré acabar fins i tot per un problema tècnic o que no em trobi bé perquè la meva temporada ha sigut molt llarga, però si no es formen massa taps, hauria de poder acabar, però això és Copa del Món, són pros i van molt ràpid.

–Parla d'opcions d'acabar, això ja és un pas important.

–Dic això ara, però potser no puc acabar, mai se sap. La gent que està amb mi a les curses és la que em motiva, que em diu que no estic tan lluny dels millors. Això pot ser cert, però aquí hi haurà vint com Hermida i s'anirà molt ràpid.

–La temporada de carretera que porta vostè ha estat molt intensa. ¿Amb quin estat de forma arriba a la Copa del Món?

–Crec que arribo cansat, però ho donaré tot igualment. Després ja farem un petit descans abans de la part final de la temporada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT