PUBLICITAT

Ordino reclama solucions per al conflicte fronterer amb la Massana

  • Dolsa proposa l'arbitratge com a opció per a poder arribar a un acord
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Dolsa i Espot se saluden, ahir. Foto: ANA / N. M.

La sessió de Consell de Comú d'Ordino celebrada ahir a la tarda va tenir com a tema central el conflicte fronterer històric amb la Massana, que s'allarga des del 1974. En aquesta ocasió es va parlar de la demanda que ha entrat Ordino a la Batllia per la inscripció al cadastre de la Massana del polígon on s'ubica la Farga Rossell, després que el Govern hagi desestimat el recurs d'alçada. Aquesta demanda, però, és només una més de les que s'interposen mútuament ambdós comuns cada vegada que s'inscriu al cadastre una zona entre la Farga Rossell i el cappont d'Ordino, arribant a la Gonarda. En aquest sentit, la cònsol menor, Consol Naudí, va indicar que ja es va intentar resoldre el conflicte entre les dues parts i no es va poder, i per tant ho haurà de determinar la Justícia.

Per la seva banda, el conseller de l'oposició, Enric Dolsa, va reclamar que se solucioni aviat el conflicte i va suggerir que fins i tot es podrien buscar vies com l'arbitratge per arribar a un acord. La cònsol, però, va indicar que ja es va intentar anteriorment arribar a un acord i no es va aconseguir, i que per tant ha de ser la Justícia qui ho determini, va informar l'ANA.

D'altra banda, durant la sessió es va tractar una contesta del Quart d'Ordino a una inscripció al cadastre, que segons Dolsa i els cònsols no hi ha dubte que pertany al Comú. Així, Dolsa va criticar que aquesta contesta només fa que «fer gastar diners al Comú en lletrats». La cònsol menor, per la seva banda, va indicar que és normal que hi hagi contestes i al·legacions al cadastre, que era de 1910.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT