D'inici, espectacular Eliminator

• S'imposen Mels i Stirnemann abans que avui arribin les classificatòries de descens, amb Barilaro i Ferreira
R. M. S.
PAL

Veient les celebracions dels guanyadors d'ahir a la prova de cross-country Eliminator, queda clar el que significa una Copa del Món UCI. A la Caubella va començar l'espectacle amb la prova d'eliminació en què van vèncer el belga Fabrice Mels i la suïssa Kathrin Stirnemann. L'espectacularitat de la cursa, amb rondes de quatre corredors on només es classificaven els dos primers, va captivar el públic, escàs ahir, però que s'espera que al llarg del cap de setmana augmenti, i molt. Avui, torn per a les classificatòries del descens, amb presència andorrana amb Ricard Ferreira i Albert Barilaro, i el jove Adrià Urcelay en cross-country.

«Ha sigut la millor carrera de la temporada», va dir la vencedora, que va dir que el circuit en la modalitat Eliminator no donava espai a les tàctiques, sinó que s'havia de donar-ho tot d'inici. De fet, el seu premi va arribar en el tram final quan es va imposar per força. Pel que fa a Mels, va destacar la seva relliscada en el tram final, a més de lloar el circuit.

AVUI, ANDORRANS EN ACCIÓ / Avui és el dia en què els andorrans comencen a mostrar-se entre l'elit, tot i que les seves opcions siguin gairebé nul·les en cap categoria. Agafar experiència és sempre el que val en aquests casos, i així tenen previst fer-ho. Els grans protagonistes del Principat avui seran Ricard Ferreira i Albert Barilaro, que competeixen en la prova de descens, que avui celebra les classificatòries a partir de les 14.30h. Haurien d'entrar en els 80 primers per veure'ls diumenge en les finals. A més, hi és en cross-country el jove Adrià Urcelay, que disputarà la prova sub-23. Això serà a partir de les 17.00h en un circuit que ahir ja estava enllestit al 100% esperant la cita gran de dissabte, amb la resta de categories: sub-23 femení, júnior femení i masculí, i les curses elit de dones i homes, la primera a les 11.30h, i la segona a les 14.00h, on Andorra estarà representada per Guy Diaz, 19è en el passat Campionat d'Espanya de l'especialitat.