PUBLICITAT

Cardelús lluita per ser a tres curses del Mundial

  • Vol obtenir les wild cards per poder disputar l'any vinent les proves d'Assen, Xest i Motorland
R. MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Té 15 anys i disputa el Campionat d'Espanya de Velocitat (CEV Repsol) en Moto3, on encara no ha puntuat però espera poder fer-ho en la següent cursa, al mes de setembre a Albacete. Xavier Cardelús, fill de qui fou campió d'Europa de 250cc, aspira en paraules del seu pare a millorar el passat, és a dir «a molt més que ser al Mundial» de motociclisme. Però els passos s'han d'anar complint de mica en mica, i ara el primer objectiu és sumar al CEV i lluitar per obtenir una invitació per ser al circuit mundialista almenys en una cursa. Amb tot, des del Cardelús Racing Team la pretensió és buscar tres wild cards per a les carreres de la pròxima temporada del Mundial a Xest, Assen i Motorland.

Ahir a Naturlàndia es va donar cita un gran nombre de convidats de la vida social i empresarial del Principat per donar suport al jove pilot en la seva presentació oficial al país. «Per mi ara és com si estigués en pretemporada», va dir Cardelús, que considera que la temporada, fins ara amb tres curses disputades, «està anant millor del que m'esperava». El jove pilot va destacar la seva moto, amb un motor Honda «que només perd dues dècimes, que no és res», segons Cardelús, i amb un xassís que el pilot considera «és el millor del món». «Influeix el pilotatge», va dir, «però al final crec que entraré en els punts», va assegurar.

La idea del Mundial ronda pel seu cap i, sobretot, pel del seu pare. «Vull córrer en Moto 3 aquestes tres curses però seguiré al CEV», va confirmar el jove pilot, que en el Campionat d'Espanya ha anat de menys a més i fins i tot en l'última cita es va quedar ben a prop de puntuar.

Durant la presentació d'ahir, Cardelús va estar acompanyat pel propietari de l'equip on corre, Juan Bautista Borja, que va afirmar del seu deixeble que està «progressant molt ràpidament». «És dels més joves, però ja ha estat dues vegades a una sola posició de puntuar, fa un gran treball», va destacar Borja.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT