PUBLICITAT

Els espectadors podran seguir a peu tot el circuit de descens

  • S'habilita un camí paral·lel a la cursa perquè el públic s'atansi i la graderia de meta per 600 persones
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La graderia, ja instal·lada a l'arribada de la prova de descens de la Copa del Món, a la Massana, ahir Foto: TONY LARA

la Copa del Món UCI de btt ja agafa forma. Ahir s'acabaven de tancar detalls del circuit, de l'arribada i de la sortida, de la graderia i de les zones on el públic es podrà situar per veure les competicions. En la prova de descens, l'organització ha pensat en donar l'opció als espectadors per veure els ciclistes en directe en cada moment, i per això hi haurà un camí paral·lel a la cursa perquè es pugui baixar des de la Caubella fins la meta situada a la Massana, sense perdre de vista la competició. A més, la graderia de meta està pensada per 600 espectadors. Pel que fa al circuit de cross-country, situat a la Caubella, es podrà seguir des del mateix pàrquing gairebé en la seva totalitat.

La graderia ahir ja era ahir a la meta de la Massana esperant bikers. Haurà d'esperar fins divendres, quan es facin les primeres proves de descens amb la Copa del Món júnior a les 13.15h i les qualificacions sèniors masculina i femenina, a partir de les 14.30. Abans, però el circuit tindrà també activitat, però d'inspecció i reconeixement. A les 8.30h d'avui els tècnics de la UCI realitzaran el control del recorregut, comprovant que tot sigui al seu lloc i que les mesures de seguretat siguin les correctes. Ahir, de fet, hi va haver una reunió entre els cossos de seguretat i també els serveis mèdics per estar preparats davant de qualsevol situació. Així mateix, a partir de les 13.00h està prevista la inspecció del circuit de cross-country.

ELS ‘BIKERS', A PEU / Però avui també els protagonistes de la competició, és a dir, els ciclistes, tenen una primera visita als circuits. Ara bé, serà a peu, a partir de les 14.00h, perquè els recorreguts no es poden trepitjar amb les bicicletes, sinó passejant-hi i apuntant les zones més tècniques per tal d'optimitzar la baixada en el cas del descens, i els punts clau en el cross-country.

EL GRUIX DELS EQUIPS ARRIBA AVUI / De mica en mica, la zona de la Caubella s'ha anat omplint de vehicles de l'organització, logística com la televisió que farà en directe la competició –Red Bull Media House– i també d'equips, tot i que el gruix de les escuderies amb els corredors arribaran avui. S'esperen més de 500 bikers i 110 equips internacionals.

EL CIRCUIT DE DESCENS / La pista de descens que s'ha preparat consta de 2,5 quilòmetres, amb un desnivell de 700m negatius, amb sortida a la Caubella i arribada a la Massana. Cédric Gracia, biker resident al Principat, va dir fa uns dies que el circuit era dels més exigents del calendari de la Copa del Món, comparant-lo fins i tot amb el de la Copa del Món d'esquí alpí de Kitzbühel.

Un dels atractius d'aquest circuit serà el pont que travessa la carretera del port i que li dóna un plus d'espectacularitat a una modalitat de pura adrenalina. El pont, fa 5,5 metres d'alçada sobre l'asfalt, amb una longitud de 45m i una amplària de 2, i un sistema antilliscant en cas de pluja.

EL CIRCUIT DE CROSS-COUNTRY / El circuit per als rodadors del cross-country tindrà 4,2km combinant fortes pujades amb zones de gran tecnicitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT