PUBLICITAT

Els estudis, fora de temporada

  • El Batxiller Lliure Esportiu pretén alliberar de les classes en hivern als joves esquiadors
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joan Verdú, medalla olímpica al Festival de la Joventut 2012 Foto: EL PERIÒDIC

La temporada passada ja es va posar en pràctica, i aquesta és a ple rendiment el programa Batxiller Lliure Esportiu, que pretén beneficiar els joves esquiadors de la Federació Andorrana d'Esquí que estan en edat d'estudiar, i que tenien grans dificultats per compaginar a l'hivern els llibres i les competicions, sempre lluny del Principat. Amb aquest programa, acordat entre la FAE, el Ministeri d'Educació, l'Escola Andorrana i la Secretaria d'Estat d'Esports, els joves esportistes han de donar el pas endavant en matèria acadèmica des del mes de maig fins octubre. A partir de llavors, la seva dedicació és exclusiva per a la competició.

Es tracta de guanyar en competitivitat entre els esportistes, que augmentin el seu nivell gràcies a què la mesura els permet no tenir la preocupació de preparar els exàmens. En aquest programa entren gairebé tots els esquiadors de la FAE en edat de batxiller. No hi són Kevin Esteve, Mireia Gutiérrez, Marc Oliveras, Àxel Esteve o Arnau Puig, però la resta ara han de compaginar la seva preparació de pretemporada amb els llibres i els exàmens que vindran abans no comencin per ells els viatges als diferents llocs de competició.

Tots, de pretemporada

Aquestes setmanes tots els esportistes de la FAE estan de pretemporada. Des dels esquiadors als surfistes de neu o la corredora de biatló, Laura Soulié, que ahir viatjava a Noruega amb l'equip de França de la Copa del Món. A Albertville hi és Mireia Gutiérrez, que feia físic i ara tindrà una estada a Les Deux Alpes amb l'equip francès, i l'equip nacional d'alpí al complet és a Ushuaia en una estada que s'allargarà fins el 9 d'agost. La FAE, a més, ha incorporat un tècnic, el canadenc Pat Johnson –substitueix Fabien Pollier– i ha estat baixa el surfista de neu Alvit Babi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT