Teixidó situa Andorra en l'11a posició en la Vertical de l'Europeu

• Kilian Jornet venç a Canazei la prova en què Marc Casal és 32è, Òscar Casal 35è i Joan Valls 46è
CANAZEI

Kilian Jornet, en el seu atac final cap a la victòria, ahir a la Vertical dels Dolomites de l'Europeu, a Canazei Foto: http://www.dolomiteskyrace.it

ferran Teixidó està en un grandíssim estat de forma. Ja ho va demostrar fa uns mesos en l'ascensió a l'Elbrus, quan va ser quart a la Vertical (2,1km) i tercer a la marató, i ahir a Canazei, en la primera cita dels andorrans amb els Campionats d'Europa, va ser 11è, acomplint amb l'objectiu que havia posat el seleccionador nacional, Carles Font, de posar un corredor entre el Top-20.

El veterà corredor de muntanya va aconseguir a més un temps molt bo, amb els 36min 10s que es va quedar a només cinc segons de la 10a posició, marcada pel català Agustí Roc, un dels grans d'aquesta disciplina (36min 05s). Teixidó va millorar el temps de l'any passat i fins i tot va avançar el colombià Saúl Padua, guanyador a la cita de Chamonix de fa dues setmanes, i que ahir va fer un temps de 36min 43s.

Així mateix, es va completar la participació de la Federació de Muntanyisme amb Marc Casal, que va finalitzar en la 32a posició amb un crono de 39min 17s, millorant el seu crono de la passada edició en quatre minuts, amb el seu germà Òscar Casal molt a prop d'ell tot i ser una incògnita la seva participació fins última hora degut als seus problemes respiratoris per una infecció. Casal va acabar en la 35a plaça i amb un temps final de 39min 32s. En aquest sentit, el seleccionador Carles Font va destacar l'esforç i el resultat del gran dels germans Casal.

Per últim, Joan Valls va ser 46è amb 40min 39s, tot i que aquesta classificació és de l'Open general, i no de la prova puntuable per l'Europeu, que és el que l'organització ahir encara no havia facilitat. Joan Valls va fer una carrera de menys a més, finalitzant amb molta força en el tram final. Els resultats no corresponen amb la classificació final del Campionat d'Europa, ja que ahir l'organització encara no havia donat per oficials aquests, sinó els de la general, on hi havia corredors que no puntuaven per a la cita continental.

El vencedor de la cursa va ser el de sempre, un Kilian Jornet intractable però que ahir va tenir dos durs rivals, els italians Urban Zemmer i Philip Gotsch, que van arribar segon i tercer a 7s i 11s del corredor català, respectivament.

L'estat de forma de Teixidó és realment bo aquesta temporada. Allà on va està al davant i prova d'això és que el passat mes de maig va ser tercer a l'skymarathon del mont Elbrus, on es va disputar també la Vertical, arribant en quarta posició a la meta d'aquesta cursa.

DEMÀ, L'SKYRUNNING DE 22KM / La skyrunning de 22km, amb 1750m de desnivell positiu consisteix en un bucle que parteix del centre de Canazei, travessa una secció amb esglaons de fusta, corona el Piz Boé de 3.152m on es troba el refugi de Capana Pizz Fassa i retorna al punt de partida en una baixada molt ràpida. Durant el recorregut es trobaran neu.