PUBLICITAT

Despres porta Yamaha a Andorra per millorar la moto

  • La marca s'establirà a Arinsal amb cinc persones per evolucionar la màquina de competició
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ?rider' Cédric Gracia observa la nova Yamaha YZ450F de Cyril Despres, a la dreta, ahir a la Massana Foto: ÀLEX LARA

El fitxatge de Cyril Despres per Yamaha és molt més que un canvi d'aires després de gairebé 13 anys amb KTM. El pilot francès resident al Principat, cansat de viatjar a Àustria per seguir l'evolució de la seva moto, tindrà ara el set de treball just a tocar de casa, perquè un local d'Arinsal serà l'epicentre de la feina per fer evolucionar la maquinària. L'objectiu, segons Despres, és «aconseguir un Dakar per a Yamaha en els pròxims tres anys», que és el termini de contracte pel qual va signar ara fa dos mesos.

«Hem vist com treballa el Team Yamaha MotoGP i estan molt organitzats», va dir ahir Despres, «i l'objectiu és fer amb la moto de ral·li una cosa semblant però en petit, intentant seguir aquest mateix camí». Ara el pilot disposarà de dos mecànics, a més de responsables de les suspensions i les injeccions. Des que el francès és amb Yamaha, amb qui ja va debutar a Sardenya amb una moto d'enduro, la màquina ha patit alguns canvis. «Sóc molt detallista», assegura Despres. La Yamaha YZ450F és més lleugera que la KTM que conduïa: «Consumeix entre 3 i 4 litres cada 100 quilòmetres, el que vol dir que li podem posar entre 6 i 8 litres de combustible de menys. A més, la moto en sí mateixa pesa 5kg menys que la KTM». El seu pes és 148kg en buit. A més, Despres destaca la fiabilitat del motor respecte a d'altres marques: «El de KTM sempre l'havia de canviar en el Dakar, i aquests no cal».

PROVA DE FOC AL RAL·LI DOS SERTOES / Amb la nova moto, que ja viatja a Sudamèrica, Despres competirà del 25 de juliol al 3 d'agost al Ral·li Dos Sertoes de Brasil. Ho farà envoltat del seu nou company, el francès Michael Metge, i dels rivals habituals del Dakar, inclòs Marc Coma. Després farà a l'octubre uns tests a Perú, i esperarà estar preparat per al Dakar.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT