PUBLICITAT

El Govern no comprarà accions ni preferents de Pal-Arinsal

  • L'Executiu explica que hauran de ser els bancs qui assumeixin l'emissió de 18 milions d'euros
  • Les converses continuen ara a dues bandes entre representants de l'ABA i el comú
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El telefèric que uneix l'estació de Pal amb Arinsal. Foto: EL PERIÒDIC

El Govern deixa en mans del Comú de la Massana i dels bancs el desenvolupament de les negociacions per sanejar les finances d'Emap –la societat que gestiona les estacions d'esquí de Pal-Arinsal. Fonts de l'Executiu van explicar ahir que en una reunió celebrada el passat dia 11 presidida pel cap de Govern, Toni Martí, l'Executiu va deixar clar que no passarà a formar part de la societat com accionista ni tampoc participarà econòmicament en l'emissió de deute d'accions preferents per valor de 18 milions d'euros, que han de servir per reflotar Emap i salvar el comú massanenc d'incomplir la llei de finances comunals pel seu elevat endeutament.

A la reunió també van participar els dos cònsols de la Massana i representants de l'Associació de Bancs (ABA). De fet, aquesta setmana es van tornar a citar els banquers i els cònsols però ja sense presència de l'Executiu. I se seguiran reunint. Les converses, que es troben en una fase encara embrionària, han de servir per aconseguir un pla que sanegi les estacions.

Deute subordinat / Segons fonts governamentals la iniciativa passa perquè Emap faci una emissió de deute subordinat –accions preferents– de 18 milions d'euros que seria assumida en la seva totalitat pels bancs del país. La proposta passa per la necessitat imperiosa que la corporació local dissenyi un pla de gestió que asseguri que Emap tindrà superàvit. Amb aquests guanys els bancs rebrien dividends i el comú ingressaria uns diners que li facilitarien recomprar les accions a les entitats bancàries en un període d'entre vuit i nou anys. La jugada és a dues bandes. A banda de situar les estacions d'esquí en el camí dels beneficis, l'altre objectiu és evitar que el comú entri en fallida, ja que no pot suportar l'elevat endeutament, en part alimentat per les despeses que provoca Emap. Una altre de les condicions és que la corporació deixi de cobrar el cànon anual a Emap. Des de l'inici de les converses els bancs van descartar canviar préstecs per accions. Ara s'esta sondejant aquesta possibilitat, que s'hauria de tancar a finals de l'estiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT