PUBLICITAT

Foment planteja el dimarts com a data d'inauguració de l'N-145

  • No es podran realitzar avançaments al llarg de 9 quilòmetres
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un tram fins ara en obres Foto: TONY LARA

L' N-145, carretera que uneix La Seu d'Urgell amb Andorra, ja està llesta per a la seva inauguració oficial. Si no hi ha canvis d'última hora, l'acte es farà dimarts vinent. Aquesta és la data que ha fixat el Ministeri de Foment d'Espanya, tot i que està pendent d'aprovació definitiva, en funció de si es produeix algun imprevist a l'agenda de la titular del Ministeri, Ana Pastor.

La ministra serà l'encarregada de tallar la cinta inaugural, en un acte on també hi seran presents membres del Govern andorrà i del consistori de la Seu d'Urgell, entre d'altres. Aquesta inauguració posarà punt i final a més de quatre anys d'obres i dos anys de retards a causa de les constants reduccions de finançament per part de l'Estat espanyol.

En qualsevol cas, fonts de la subdelegació del Govern a Lleida van assegurar ahir que si finalment no es pot concretar l'acte pel proper dimarts, serà algun dia de la setmana vinent, o de la següent a molt estirar. Pastor ja té fixada a la seva agenda aquesta inauguració, que comportarà l'obertura del túnel del Bordar, just sortint de la Seu. Aquesta infraestructura, l'única part que encara està tancada al trànsit, ha d'eliminar l'actual corba existent abans d'arribar a Anserall, un dels punts negres persistents a la via.

PROHIBIT AVANÇAR / Precisament per evitar accidents de circulació en una carretera que després de les millores afavoreix encara més l'alta velocitat, s'han eliminat els existents trams de línies discontínues que permetien als conductors fer avançaments, ocupant el carril en sentit contrari. Així, ja no es permetran aquestes maniobres en tot el tram de nou quilòmetres que té la carretera. Abans de les obres hi havia dos o tres trams amb discontínua per a cada sentit de circulació. Únicament es podrà fer avançaments a la sortida de la rotonda de la Seu en direcció a Andorra, en què la carretera és durant uns metres de dos carrils, i també just abans d'arribar a la frontera hispanoandorrana, a la zona que s'ha cobert amb un fals túnel per evitar despreniments de terra.

La finalització de les obres, malgrat la inauguració de la setmana vinent, no es produirà definitivament fins les properes setmanes. Manquen encara treballs a la carretera d'accés a Anserall i també arranjar els vorals a la rotonda de Civís. Són obres, però, que en principi no tindran afectacions al trànsit. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT