PUBLICITAT

Detingut el gestor de banca imputat en el Cas Emperador

  • Va ser el banquer andorrà qui va iniciar el procés per entregar-se a la Policia
EL PERIÒDIC
LA FARGA DE MOLES

Periodic
Les casetes de la Policia a la Duana de la Farga de Moles. Foto: TONY LARA

El gestor de banca andorrà imputat per l'Operació Emperador, S.F.G, va ser detingut dimecres passat per la Policia Nacional espanyola a la Duana de la Farga de Moles. La detenció es va produir després que la Policia tingués coneixement, el mateix dimecres, que el detingut estava realitzant gestions per entrar a Espanya i entregar-se.

Partint d'aquesta informació, es va coordinar un operatiu, amb l'agregat d'Interior a l'ambaixada d'Espanya a Andorra, que va culminar amb la detenció per part dels funcionaris de la duana, va informar ahir EFE. L'imputat, que ha nascut a la Seu d'Urgell, va ser traslladat i posat a disposició del jutjat central de l'Audiència Nacional.

La Policia va indicar que el detingut encara disposa de nacionalitat andorrana i resideix al Principat, motiu pel qual no l'havien pogut detenir. Els darrers dies, però, S.F.G. havia ingressat a la Comella. La reclusió va ser breu ja que la pèrdua del seu passaport andorrà no era clara del tot i la Batllia va admetre el recurs presentat per l'imputat.

S.F.G. està imputat per la presumpta implicació en el cas Emperador, la trama de blanqueig de diners liderada per Gao Ping. Presumptament el detingut era col·laborador de l'organització des del seu càrrec a l'oficina bancària on treballava. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT