PUBLICITAT

Culpables d'homicidi per imprudència els implicats en l'accident del Serrat

  • Els inculpats hauran de pagar més de 130.000 ? en indemnitzacions
LAIA F.MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els serveis d'emergència atenent a les víctimes que anaven en el minibús accidentat del Serrat. Foto: EDUARD COMELLAS

El Tribunal de Corts va declarar ahir culpables de dos delictes majors d'homicidi per imprudència professional greu i 13 delictes menors per lesions els tres implicats en l'accident del minibús al Serrat, el setembre de 2007, en el qual van morir el conductor i una ocupant i hi va haver 13 ferits.

El cap de la flota de la companyia d'autobusos, el propietari del taller i el mecànic encarregat de fer les revisions del vehicle van ser condemnats ahir a dos anys de presó condicional, dos anys d'inhabilitació professional i a pagar més de 130.000 euros en indemnitzacions a les víctimes, entre d'altres: 64.000 per al guia de l'excursió i 18.000 euros per a l'esposa i per a cada una de les filles del difunt. D'aquestes indemnitzacions en concepte de responsabilitat civil, el cap de la companyia n'haurà de pagar el 40%, el propietari del taller l'altre 40% i el mecànic del taller el 20%.

Tot i ser declarats culpables, les penes han estat inferiors a les sol·licitades per la fiscalia i una de les acusacions particulars, que havien demanat dos anys de presó, part condicional, i quatre anys d'inhabilitació per als tres processats pel sinistre.

ELS FETS / L'accident va tenir lloc el setembre del 2007 a la zona del Serrat; un grup de turistes holandesos i un guia que els acompanyava tornaven amb el minibús de fer una ruta pels llacs de Tristaina, quan en el camí de retorn cap a Arcalís, en un dels revolts de la carretera del Serrat al minibús li van fallar els frens, va col·lisonar amb un vehicle i va acabar saltant per un precipici.

La causa de l'accident va ser una fallada en el sistema de frens. Durant el judici el cap de flota de la companyia de transports va declarar que ell mateix havia portat a revisar al taller aquest vehicle abans de passar la inspecció tècnica de vehicles (ITV). El propietari del taller, però, no va poder confirmar si s'havia fet aquesta feina ja que les reparacions les feia el seu mecànic, mentre que la cogerent del negoci va negar que s'hagués verificat el vehicle. El mecànic que normalment era l'encarregat de fer la feina, no va comparèixer al judici.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT