PUBLICITAT

Govern i l'IRPF, al twitter

  • Consellers de DA i del PS critiquen que l'Executiu encara no els hagi proporcionat el text
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els consellers del GPS. Foto: TONY LARA

Hi ha un Consell General paral·lel, un lloc on els consellers entren en debats i exposen opinions, però sense l'obligació d'anar-hi mudats, on no hi ha síndic i que no té calendari de sessions. Parlem del twitter, on sovint s'hi troben, entre d'altres, els consellers David Rios i Xavier Montané, que fan partícips els usuaris 2.0. dels temes que aixequen polseguera.

Ahir la flama la va encendre el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata amb un tuit en el qual anunciava que el proper dimarts un assessor de Govern faria una conferència sobre l'IRPF , un text que «curiosament encara no ha arribat al consell #surrealisme». Les reaccions dels consellers tuitaires no es van fer esperar. Montané responia: «Estic d'acord amb tu», mentre que la consellera de DA Meritxell Mateu se sumava a la indignació amb un «‘Surrealisme' compartit!».

La cosa no va acabar aquí i Rios seguia insistint: «Acabarem per presentar les esmenes sobre els articles de premsa. #tanquemelconsell?». Aquí Montané alça una mica la bandera blanca, i respon que «ara mateix, encara que tinguéssim el text, tampoc podríem presentar esmenes». Però els socialdemòcrates no es conformen amb la resposta i apareix la consellera Rosa Gili, que pregunta «Per quina raó l'amaguen? Esperem alguna cosa...?»

«La veritat és que no ho sé», aquesta va ser la resposta de Montané. Així doncs, misteri per resoldre i cap conclusió.

El text de l'IRPF s'ha convertit en el Sant Greal de les proposicions de llei, tothom sap que existeix, tothom el vol, però ningú sap on és. Bé, el Govern sí que ho sap, però sembla que només hi fan un cop d'ull els escollits. És cert que part del contingut del text ja ha estat filtrat i/o presentat oficialment a la premsa –d'aquí la indignació socialdemòcrata– ; ara bé, sempre es parla d'un text que, sorprenenment, encara no ha entrat a tràmit parlamentari, i això que el cap de Govern va anunciar durant el debat d'orientació que ho faria després d'aprovar-lo en Consell de Ministres el 3 de juliol. I per tant, conseqüentment també s'està parlant d'un text que encara no s'ha debatut al Consell General, i que encara està sotmès a canvis. La consellera Mateu té raó: «El que importa és que l'únic text bo serà el que surti del treball en comissió i es voti al Consell!». Però per les demandes i dubtes dels consellers, el que preocupa no és tant que el text no sigui bo, sinó més aviat on és... o que encara ‘no sigui'.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT