PUBLICITAT

Carlemany es converteix aquest estiu en el passeig de la música

  • L'artista andorrà Àngel Calvente exposa sis escultures musicals a l'avinguda
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'artista Àngel Calvente amb una de les seves escultures musicals a l'avinguda Carlemany, ahir Foto: ÀLEX LARA

Sis escultures de l'artista andorrà Àngel Calvente representant instruments musicals i una quinzena de notes musicals conformen des d'ahir el Passeig de la Música d'Escaldes-Engordany, que s'estén des de l'inici de l'avinguda Carlemany fins al Roc del Metge. La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, que va ser l'encarregada d'inaugurar el recorregut juntament amb Calvente, va indicar que la parròquia des de sempre ha apostat per les exposicions al carrer, i que aquest any el Comú va decidir adquirir les escultures, i que aquestes fossin de temàtica musical, per poder-les anar exposant en el futur, tenint en compte que es tracta de «la parròquia de la música». Àngel Calvente va explicar que va fer arribar la proposta al comú, que la va veure amb bons ulls perquè el material utilitzat és de baix cost, però que va ser la corporació qui va proposar-li la temàtica. Es tracta d'escultures de talla directa fetes amb poliestirè expandit d'alta densitat, recobert amb resina per donar-li duresa i òxid de ferro per donar-li l'aspecte final.

ESCULTURES MUSICALS / Un saxo, una guitarra, un contrabaix, un teclat, una clau de sol i una cascada de notes. Són les sis escultures, d'uns tres metres d'alçària, que es poden trobar al llarg de l'avinguda Carlemany en la nova exposició al carrer que s'ha organitzat per a aquest estiu. En aquesta ocasió s'ha optat per adquirir les obres, que han costat uns 20.000 euros, de manera que «es podran exposar sempre que vulguem», tal com va indicar la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín.

El nou Passeig de la Música, tal com s'ha batejat el recorregut d'escultures, es podrà visitar durant tot l'estiu i de moment no s'ha fixat una data de finalització, tot i que de cara a l'hivern es retiraran. Es tracta, a més, «d'una primera acció per iniciar la dinamització i la conceptualització del carrer per a vianants».

L'artista, Àngel Calvente, va explicar que ell va fer la proposta de les escultures al carrer sense una temàtica definida, i que va ser el comú qui li va encarregar que estiguessin relacionades amb la música. Calvente va treballar a contrarellotge, creant les peces amb poc més d'un mes, i per això va comptar amb l'ajuda de José Luís Sierra, Faust Campamà, Mari Pau Muñoz, i el seu fill Àlex Calvente, informa l'ANA.

CARACTERÍSTIQUES / Es tracta d'escultures de talla directa fetes amb poliestirè expandit d'alta densitat, i és per aquest motiu que poden ser molt més econòmiques que si fossin de bronze. També contenen fibra de vidre, i per enfortir-les, estan recobertes amb resina, i finalment amb una capa de pols de ferro amb un accelerador d'òxid, que els dóna l'aspecte final. Calvente va indicar que el treball que permet aquest material és comparable amb la fusta, i que resisteix les inclemències del temps. Les obres es podran veure, com a mínim, fins a finals de l'estiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT