El combinat femení acaba invicte la lligueta

• Els de Luque cauen i han de jugar els quarts

Joan Bustamante, en un atac del combinat masculí, ahir al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

La selecció femenina que dirigeix Manel Sánchez es va imposar ahir a Malta en el tercer partit de la lligueta () i per tant acaba la primera fase com a líder i invicta, de manera que en les semifinals tindrà com a rival Gal·les, l'última classificada, en un partit que es jugarà demà a les 14.30.

El combinat andorrà va ser superior d'inici, amb una Clàudia Brunet de nou finíssima en el tir a cistella –va acabar amb 16 punts, gairebé un 40% de l'anotació total– i es va escapar 4-11 però Malta va reaccionar en el segon quart i va anar dos amunt al descans (15-13). Un tercer quart espectacular, sobretot en defensa, va permetre a Andorra obtenir un parcial de 0-15 (15-28) i en el quart periode es va confirmar la superioritat tricolor fins el 20-43 definitiu.

En la competició masculina, Andorra va cedir davant Mònaco per 61-77 en la lluita per la primera posició del grup B i per tant s'ha de conformar amb la segona posició, que l'obliga a jugar els quarts de final contra Gal·les, la tercera del grup A.

Tot i un inici molt igualat, amb 18-17, però un segon quart fluix va permetre als visitants anar al descans amb un 29-33 a favor i un tercer quart deficient va deixar sentenciat el duel abans de l'esperat (38-54).

Gal·les, que ha perdut els dos partits de la lligueta amb Moldàvia i San Marino, serà per tant el rival a quarts avui a les 17.00 hores i l'equip guanyador s'enfrontarà demà amb Moldàvia en les semifinals (17.00 hores).

L'altre duel de quarts medeix San Marino i Gibraltar (14.30) i el guanyador toparà amb Mònaco en les semifinals (19.30).