PUBLICITAT

Un amic va delatar l'autor del robatori en un pis d'Escaldes

  • El va acompanyar amb el seu cotxe a l'edifici on va perpetrar l'assalt
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El control fronterer andorrà Foto: EL PERIÒDIC

El seu robatori va tenir un gran ressò per la violència emprada, inhabitual a Andorra. Però el lladre no té res de professional, ens al contrari. Ara està a la presó des d'on podrà reflexionar de la seva ingenuïtat i de la seva inexperiència. És l'home, resident espanyol de 50 anys, que dijous de la setmana passada, després de pintar-se la cara, va robar a una dona de 80 anys amb la que s'havia citat amb l'excusa de llogar un pis. Va actuar amb extremada violència: va ferir, emmordassar i lligar a la víctima al seu pis de l'avinguda Fiter i Rossell d'Escaldes-Engordany per poder endur-se joies i diners.

L'anecdòtic del cas –si és que un delicte com aquest té alguna cosa d'anecdòtica– és que ho va fer com qui va a comprar al supermercat. Va demanar a un amic que el portés en cotxe a l'edifici escaldenc, va baixar del vehicle, i al cap d'una estona va tornar a pujar i els dos amics van marxar. Així d'increïble. Com increïble li va ser per a l'amic quan va seguir les notícies i es va adonar que el robatori del qual tothom parlava havia tingut lloc precisament a l'edifici on el dia abans havia acompanyat al seu company. I coincidien les hores. No va dubtar i va trucar a la Policia per expressar els seus temors, que més tard van ser confirmats per la investigació dels agents, segons van apuntar ahir fonts de la Policia.

Col·laboració ciutadana / Així de fàcil ho va tenir la Policia, que havia demanat la col·laboració ciutadana per identificar a l'autor del robatori. No va fer falta una feina intensa dels investigadors. Van disposar de totes les seves dades: nom, fotografia, lloc de residència, edat, etcètera. Només calia la detenció del presumpte lladre.

Però l'home havia decidit passar uns dies a la platja a la Costa Daurada. Potser per gaudir del seu botí. La seva detenció era només qüestió de paciència per part de la Policia, que vigilant a la frontera del riu Runer el va detenir diumenge a la nit quan tornava al seu domicili. Dilluns passat la Batllia va decretar l'ingrés a la presó.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT