PUBLICITAT

Benestar ampliarà les opcions de lleure dels infants amb discapacitats

  • Converses amb els comuns després de l'èxit a l'esplai el Dau
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Infants a l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell Foto: TONY LARA

A l'inici d'aquest any el Departament de Benestar del Govern va iniciar una prova pilot a l'esplai el Dau, de la Massana, per tal de cobrir la demanda d'oci dels adolescents amb discapacitats durant els períodes de vacances. El departament va voler pal·liar la problemàtica de les famílies que tenen joves amb alguna discapacitat, física o sensorial, i que no poden tenir cura d'ells fora del curs escolar, període en què tanquen els centres i on hi ha mancances d'oferta de lleure. L'èxit d'aquesta prova pilot ha portat a Benestar a fixar de manera permanent aquesta oferta educativa i a traslladar-la també a d'altres parròquies, ampliant-ne les opcions territorials i l'oferta.

La prova pilot es va iniciar durant les vacances de Nadal de l'any passat: van ser tres els joves de més de 12 anys que van anar a l'esplai el Dau, compartint espai amb infants més petits de 12 –els esplais finalitzen a aquesta edat. La xifra va anar creixent en períodes com Carnestoltes, Setmana Santa o les vacances de l'1 de Maig. Durant les vacances d'estiu els infants inscrits ja han arribat a la desena, i veient l'increment de la demanda el departament es troba en converses amb els diferents serveis de Joventut dels comuns perquè els joves amb discapacitats puguin accedir als seus casals o d'altres activitats infantils, cara nous períodes vacacionals. Cal tenir en compte que actualment hi ha 45 adolescents de més de 12 anys que pateixen algun nivell de discapacitat i que estan escolaritzats a secundària

monitors peR AQUESTS joves / L'esplai massanenc pot acollir fins a 18 adolescents amb discapacitats. És el Govern qui financia els monitors suplementaris que puguin necessitar aquests joves, amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys, mentre que les famílies paguen el servei. En funció de la tipologia de discapacitat que presenta cada jove cal un monitor unipersonal o un monitor per cada dos o tres. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT