PUBLICITAT

La Fiabci afirma que l'immobiliari recupera certa estabilitat

  • La crisi persistent deixa pas a una demanda real però encara feble
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

El president de la Federació Internacional de les Professions Immobiliàries d'Andorra (Fiabci), Jordi Galobardas, va explicar ahir en la presentació de la filmació d'un capítol del programa House Hunters Internacional, que el sector viu un «moment dur i complicat per la crisi persistent i llarga que travessem, cosa que ens obliga a fer més esforços». No obstant això, Galobardas va matisar que «el sector ha recuperat una certa estabilitat tot i que hem de ser conscients que la crisi és internacional i l'activitat no reprendrà fins que trobem una sortida per a tots». El president de la Fiabci es va mostrar però, molt prudent a l'hora de parlar de represa perquè «si és cert que hi ha interès i una certa demanda, les operacions remeten en poca quantitat».

Preus estables i oportunitats / Galobardas també va destacar que «els preus s'han estabilitzat després de les fortes caigudes, entre un 30% i un 35%, des que va punxar la bombolla immobiliària». I va afegir que «aquest és un moment d'oportunitats per als inversors». En quant a la demanda encara incipient, també va assenyalar que el primer client és el futur resident passiu que capitalitza entre el 30% i el 40% de la demanda actual. Però, va lamentar que «l'inversor real, el que apostava pel sector és actualment inexistent, com passa arreu».

A la qual cosa, Joan Toribio, vocal de la Fiabci, va afegir que «si la demanda reprèn potser ens trobarem sense producte». Toribio també va lamentar que «el resident passiu a vegades ens demana un producte que no tenim com ara pisos o cases de qualitat en ple centre urbà».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT