PUBLICITAT

40km nedant pels nens ingressats

  • La Fundació Pallapupas s'interessa per portar un programa que rebrà un impuls el 26 amb el repte Mallorca-Menorca
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
15 dels 16 nedadors que hi seran en el repte solidari del dia 26, amb el resident Tapia a la dreta, de peu Foto: EL PERIÒDIC

Des d'ahir, Andorra està en el punt de mira de l'associació Pallapupas, Pallassos d'Hospital, que arreu de Catalunya visita els nens que estan ingressats en un programa en què s'intenta que les hores que els més menuts passen als centres mentre es curen siguin més agradables, afegint-hi «tendresa i humanitat», segons refereixen en la declaració d'intencions d'aquesta ONG. Aquest projecte entraria al Principat perquè un resident, Pau Tapia, formarà part d'un repte esportiu però sobretot solidari que consistirà en nedar els gairebé 40 quilòmetres que separen les illes de Mallorca i Menorca. La cita per a aquesta bestiesa, de nom A-Braçades Solidàries, serà el pròxim 26 de juliol, si els corrents ho permeten.

Tapia forma part d'un grup de 16 nedadors, veterans, homes i dones, que han decidit engegar una idea en què les 360.000 braçades que calculen que faran durant els 40km de natació tinguin un preu de 3 cèntims per braçada. Això donaria una recaptació de 10.800 euros que anirien destinats als Pallapupas i la seva tasca. La idea és que tots aquells que estiguin interessats, entrin a l'enllaç http://www.elmeugradesorra.org/a-bracades-solidaries1 i aportin la quantitat que desitgen. L'objectiu és arribar als 10.800 euros. Ahir ja en sumaven un terç: 3.216. Si s'arribés als 10.800 euros, l'ONG calcula que podria dur a terme gairebé 1.000 visites a hospitals de tota Catalunya durant sis mesos.

L'Associació Pallapupas està composta per gent amb formació artística i mèdica que introdueixen el sentit de l'humor al centre, sempre amb la col·laboració del personal sanitari. Tampoc no es tracta d'unes visites puntuals, sinó d'un programa més extens amb l'objectiu d'aconseguir que els nens no pateixin pel fet de ser a un hospital, sinó que l'estada sigui un trànsit el més lleu possible. Els contactes amb Andorra estan encara verds, però des de Pallapupas la presidenta Àngela Rosales va parlar ahir amb Tapia per estudiar la possible arribada al Principat.

Respecte als 40km entre Mallorca i Menorca, n'hem passat per sobre però si entrem en la qüestió hi ha per valorar-ho... 40km, això és, unes 15 hores nedant, parant cada mitja hora a beure i menjar. «No es tracta tant d'un repte personal, que també, sinó sobretot del tema solidari», assegura Tapia, que afirma que en tot cas el que estarà per sobre de tot és la seguretat dels 16 nedadors. Aquí tindran molt a dir els corrents i els bancs de meduses. És per això que en principi es preveu per al dia 26 a les 5.00h del matí, però podria ser a les 5.30h canviant el trajecte i llavors des de Menorca a Mallorca, o fins i tot variar el dia al 27 o 28.

Hi haurà metges, tres embarcacions que aniran seguint l'expedició, una per cada grup que es formi. Cada equip anirà junt, per evitar perdre ningú pel camí, i sempre a un ritme constant perquè «no es tracta de cap cursa», diu el nedador resident, de 49 anys, que s'estrenarà en una distància com aquesta.

La solidaritat va per davant, però compte que 40km no són una broma. Tapia ha nedat en llarga distàncies en algunes ocasions: l'any passat va ser en dues proves de 27 km cadascuna. Una en Zurich, i l'altra a Vigo en la Batalla de Rande per la ria d'aquesta localitat, sortint de les Illes Cies. Fa dos anys, a més, el resident va nedar els 25km entre Cabrera i Mallorca. El passat cap de setmana, 14km entrenant amb el grup.

L'expedició de 16 nedadors, amb el resident Tapia, està formada pel periodista Tatxo Benet, de 56 anys, a més de Carles Céspedes, José Luis Bago, Pere Dalmau, Víctor Galve, Joan Garcia, Marta Genís, Joan Francesc Morcillo, Jorge Pérez, Toni Pérez-Portabella, David Presas, Minerva Pujol, Elisabet Sanz, Jaime Vega i Pep Vivas. Com diuen els Pallapupas, l'objectiu és aconseguir que un infant ingressat «se senti més nen i menys malalt».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT