Les dues seleccions, fermes en l'Europeu C

• La femenina es desfà de Gal·les 28-42 i la masculina de Gibraltar 47-87
R. M. S.

Brunet, amb la pilota, va sumar 10 punts i 8 punts Foto: ÀLEX LARA

El Campionat d'Europa C que acull Andorra aquesta setmana en categoria femenina i masculina segueix en el bon camí per als dos combinats nacionals. Les noies de Manel Sánchez van vèncer ahir 28-42 Gal·les en el segon partit consecutiu amb victòria, mentre que els nois de Xavi Luque es van desfer de Gibraltar per 47-87 en el que era el matx del seu debut.

En aquest campionat es poden veure les promeses del bàsquet andorrà. El gruix de la selecció sub-18 femenina és el que es va proclamar campiona d'Europa a Andorra quan era sub-16, mentre que l'equip masculí manté una estructura fidel intentant demostrar que la base es manté ferma .

De fet, ahir el partit dels nois en el grup B va estar dominat a partir del segon quart. El primer va acabar 12-14, mentre que en el segon el joc tricolor va desfer el de Gibraltar amb un parcial de 9-25. A partir d'aquí, domini absolut i poca història, amb Bustamante com a màxim anotador amb 19 punts i 14 rebots.

Aquest grup B segueix avui el seu curs amb el duel a partir de les 17.00h entre la selecció andorrana i Mónaco, equip que va derrotar Gibraltar per 61-54 en el primer partit disputat el dilluns.

En el grup A, domina Moldàvia amb dues victòries. Ahir els moldaus van derrotar San Marino 90-55. Avui es tanca aquesta fase preliminar amb el duel entre San Marino i Gal·les.

SEGONA VICTÒRIA DE L'EQUIP FEMENÍ / La selecció femenina va disputar ahir el seu segon partit d'aquest Europeu C sub-18 que acull Andorra per partida doble al Poliesportiu d'Andorra. Si dilluns va passar per sobre de Gibraltar amb un contundent 62-20, ahir tampoc va donar opcions a Gal·les, amb un clar 28-42. Les andorranes van dominar tot el matx, tot i que en el primer quart només guanyaven de dos punts (8-10), i ja a la mitja part el resultat era de 15-24. El tercer quart va ser el més fluix, amb un curt parcial de 5-6 per a les tricolors, fins arribar al final del matx amb el 28-42 definitiu. L'equip que dirigeix Manel Sánchez s'enfrontarà demà a Malta a partir de les 19.30h en el partit en principi més complicat. Les malteses també han guanyat els dos partits que han disputat.