PUBLICITAT

Detingut l'autor del robatori amb violència en un pis d'Escaldes

  • L'home, un resident espanyol de 50 anys, va ser localitzat a la duana del riu Runer intentant fugir del país
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un vehicle policial surt de l'aparcament de les dependències del cos a l'edifici de l'Obac Foto: JORDI FITER

La Policia va detenir diumenge passat un resident espanyol de 50 anys a la duana del riu Runer com a presumpte autor del robatori amb violència i intimidació que es va produir el passat dia 11 i pel qual va resultar ferida una dona en el seu domicili d'Escaldes-Engordany. Els agents policials havien demanat la col·laboració ciutadana per trobar l'autor dels fets. En les properes hores el detingut passarà a disposició judicial i molt possiblement el batlle, al tancament d'aquesta edició, hagi decretat ja el seu ingrés a la presó. L'home va ser localitzat i identificat a la duana del riu Run per la policia justament quan intentava fugir del Principat per la frontera hispanoandorrana.

El succés es va produir dijous de la setmana passada al voltant de les onze del matí després que la dona quedés amb l'home per veure un pis per llogar. Un cop va arribar al seu destí, l'individu va colpejar de forma contundent a la dona per robar-li joies i diners. Abans d'abandonar el pis, el seu agressor la va lligar per immobilitzar-la. Més tard, la dona va aconseguir alliberar-se i, segons testimonis presencials, va demanar auxili des d'una de les finestres del seu pis de l'avinguda Fiter i Rossell. Agents de circulació que es trobaven en el lloc dels fets van alertar a la vegada a la Policia que es va desplaçar ràpidament.

Segons les primeres hipòtesis policials l'agressor es va endur els diners i les joies que portava a sobre la víctima, que és propietària del mateix edifici de pisos, un dels quals pretenia ser llogat per la dona agredida.

EVOLUCIÓ FAVORABLE / La dona després de ser assistida en un primer moment pels serveis mèdics va quedar ingressada a l'Hospital de Meritxell. El seu pronòstic inicial era de traumatisme craneoencefàlic de caràcter greu. Va evoluciona favorablement de les seves ferides però encara va restar en observació uns dies més al centre hospitalari.

La dona va informar a la Policia que en el moments dels fets, l'home portava tota la cara pintada de blanc amb una franja negra a les galtes, vestia una jaqueta blava tipus impermeable amb caputxa i ulleres de sol. El seu aspecte és prim però fort, d'entre 1,75 metres a 1,80 metres. Va assegurar en un primer moment que el detingut parlava castellà amb accent francès. Semblaria que l'home ja coneixia a la dona i sabia que tenia diners en efectiu a casa seva.

Aquesta detenció forma part deles 20 que va dur a terme la Policia durant la setmana del 8 al 14 de juliol.

PATRIMONI/ Per delictes contra el patrimoni, la Policia va efectuar quatre detencions durant la setmana passada. La primera es va produir dijous a Andorra la Vella arran d'una denúncia cursada per una empresa de lloguer de vehicles d'Escaldes-Engordany, que va comportar la detenció d'un home no resident de nacionalitat britànica i 39 anys, com a presumpte autor d'un delicte d'apropiació indeguda.

Les altres tres detencions es van produir aquest dissabte a Andorra la Vella. Els agents van detenir tres homes no residents de nacionalitat romanesa de 31, 23 i 18 anys, com a presumptes autors dels delictes contra el patrimoni (furts continuats de mercaderia en una perfumeria per valor de 902 euros) i contra l'ordre públic (associació il·lícita d'un grup de persones organitzat amb la finalitat cometre algun delicte).

SALUT PÚBLICA/ La setmana es va tancar amb dues detencions per delictes contra la salut pública. El primer es va produir el passat dia 9 quan els agents de la duana del riu Runer van detenir un home espanyol de 35 anys i no resident quan accedia amb un autobús de línia regular procedent de Barcelona i amb diverses quantitats de marihuana, cocaïna i haixix. La segona detenció es va produir el dia 10 també a la duana, quan els agents van detenir una dona francesa de 26 anys i no resident, que accedia al Principat amb diverses quantitats de MDMA, LSD i marihuana. D'altra banda, la Policia va detenir la passada setmana vuit persones per superar els límits permesos d'alcoholèmia o drogues.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT