PUBLICITAT

Indignació amb el comú per la rebaixa de sou als eventuals

  • L'externalització de la gestió canvia les condicions pactades
C.G.
ENCAMP

Periodic
Uns infants realitzen una competició a la piscina coberta d'Encamp Foto: TONY LARA

El Comú d'Encamp ha decidit externalitzar la gestió dels monitors d'estiu eventuals de lleure, esportius i socorristes. Aquest nou model, que modifica el que va endegar l'antic consistori encapçalat per Miquel Alís –i que feia contractes de nou mesos en nou mesos–, ha suposat un canvi de les condicions laborals d'aquests treballadors. Després d'adjudicar la gestió a través de concurs públic, se'ls ha canviat la manera de repartir les vacances i se'ls ha baixat el salari, ja que han perdut la paga doble i se'ls ha eliminat les dietes. Aquestes modificacions han posat en peu de guerra als afectats, que asseguren que el consistori encampadà els va prometre que amb l'externalització no es veurien modificades les seves condicions laborals.

L'empresa que portarà als eventuals, un total de 25, ja gestionava una part d'aquestes activitats, però ara n'assumirà la seva totalitat. I ha estat en aquest procés on ha modificat les condicions dels monitors, amb rebaixes salarials i passant dels 25 dies hàbils de vacances als 30 dies naturals. S'hi veuen afectats tant els que ja estaven contractats per l'empresa com els que han firmat els nous contractes aquest mateix mes de juliol, en aquest darrer cas una desena de monitors, també del Pas de la Casa.

Els treballadors se senten enganxats per la corporació, motiu pel qual els darrers dies han mantingut reunions amb membres del consistori, també amb el cònsol encampadà, Jordi Mas. Aquest es va comprometre a intentar fer gestions per acostar postures. Ahir, però, fonts del comú van reconèixer que l'empresa privada va guanyar el concurs i que per tant no tenen potestat per exigir-li modificacions dels contractes.

NO HI HAVIA CAP PROMESA / Segons van manifestar des del comú es va demanar a l'empresa que mantingués les condicions laborals, però en cap cas es va prometre als treballadors que s'aconseguiria. El consistori va voler destacar que l'empresa ha mantingut als 25 treballadors, quan no tenia l'obligació de fer-ho per tractar-se d'una empresa privada amb els seus propis assalariats.

De fet, en la darrera sessió de Consell de Comú l'oposició socialdemòcrata ja va lamentar que la majoria no afegís al plec de bases del concurs que es mantinguessin les condicions laborals dels treballadors. Segons va denunciar el conseller Joan Sans, els nous contractes són «més precaris». Llavors el conseller d'Esports, Jordi Rogel, va reconèixer que no s'havia fet però que havien recomanat a l'empresa que ho fessin.

Per la seva banda, des de l'empresa van optar ahir per no fer declaracions, exposant únicament que ells han seguit tot el que s'exposa al plec de bases del concurs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT