PUBLICITAT

Canvis de circulació per «facilitar els accessos als pàrquings»

  • Els cònsols anuncien que la inauguració començarà el 24 de juliol a les 16h
L.F.M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marín mostra el plànol amb els canvis de circulació a Carlemany, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Escaldes-Engordany va informar ahir dels «petits canvis de circulació» que començaran ja aquest dimecres dia 17, «per tal de fer-ho escalonat i que la gent ja estigui mentalitzada quan es realitzi el tancament al trànsit de l'avinguda Carlemany el dia 24», tal i com va explicar el cònsol menor, Marc Calvet.

Entre els canvis destaquen el del carrer Constitució, que passarà a ser d'un sol sentit i no donarà accés a l'avinguda «ja que cal preparar la cruïlla i instal·lar-hi semàfors»; els canvis als carrers del voltant del Prat Gran (Parnal i Prat Gran), que també passaran a ser d'un sol sentit creant una «gran rotonda» al voltant del pavelló i el carrer Santa Anna canviarà de sentit per poder accedir millor a la zona del Clot d'Emprivat venint d'Encamp. Pel que fa a l'avinguda de l'Escoles, també serà d'un sol sentit, ja que el de baixada «es substituirà per una zona de càrrega i descàrrega i d'aparcament per minusvàlids». La cònsol major, Trini Marín, va explicar que actualment aquesta zona «està en obres per col·locar-hi els semàfors». Dins dels canvis, com a punts conflictius, Calvet va destacar el de Constitució, però va afegir que «és una qüestió d'hàbits» i que un cop passats els primers dies, «els conductors s'adonaran que els canvis són per millorar».

Un altre de les modificacions que el comú ha decidit incloure a última hora, i que «s'anirà realitzant posteriorment al tancament», és el canvi de sentit dels carrer Sant Antoni i Paraires, els de sobre de l'Illa, perquè donin un millor accés a la zona del Fener des del Clot d'Emprivat, creuant l'avinguda Carlemany i «no haver d'anar fins les rotondes per travessar l'avinguda»; aquest canvi també servirà per facilitar l'accés al aparcament soterrat de concessió del comú al Clot d'Emprivat, amb capacitat per 800 places i «que molta gent desconeix», va explicar Calvet. Amb aquest canvi, doncs, s'ha fet cas a una de les recomanacions de CarlemanyCalidae per facilitar l'accés als aparcaments, tal i com va voler subratllar el cònsol. Aquest últim canvi també permetrà que el transport públic circuli per Consell de la Terra, la paral·lela a Carlemany, i així les parades «estiguin més a prop de l'avinguda».

En principi doncs, «aquesta serà la circulació definitiva», però «això no vol dir que es puguin anar fent canvis per solucionar problemes», va dir Calvet, que també va assegurar que s'han fet proves amb transports de passatgers i mercaderies i que s'enviarà una carta a tots veïns amb els plànols per explicar els canvis.

LA INAUGURACIÓ/ Els cònsols d'Escaldes-Engordany van anunciar ahir que l'avinguda Carlemany serà definitivament per a vianant a partir del 24 de juliol, coincidint amb la Festa Major de la parròquia. El 24 serà també el dia en el qual tindrà lloc la inauguració, amb «diferents actes» a partir de les 16 hores i el de cloenda als voltants de les 22 hores a la plaça Coprínceps, segons va explicar la cònsol major, que va afegir que «serà un dia de sorpreses». Calvet també va dir que es permetrà als restauradors començar a posar les terrasses,que segons el cònsol «han demanat tots els que tenen accés a Carlemany». A més a més, els pàrquings parroquials seran gratuïts dels 24 al 27: «Una crida per a que tothom vingui, ja que és un projecte de país», va afirmar Marín.

Pel que fa a les critiques dient que les zones per a vianants no atrauen grans marques, Calvet va respondre que «l'objectiu no és que vinguin grans marques sinó que és oferir un millor servei als comerços i una manera de comprar diferent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT