PUBLICITAT

19 canons per ser mundialista

  • Vallnord instal·la un sistema de neu artificial a la pista de la Coma obligat per la normativa FIS
el periòdic
arcalís

Periodic
Els tècnics, treballant en la pista de la Coma d'Arcalís, la setmana passada. A la dreta, l'excavadora Foto: vallnord

Vallnord ja està treballant en ple estiu, amb el punt de mira en la temporada d'hivern, en la cita de Copa del Món d'snowboardercross (SBX) que es disputarà a Arcalís l'11 i 12 de gener de l'any vinent. Ho fa sota l'empar de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) i un dels requisits obligatoris que es demanen per entrar en el circuit mundialista és construir un sistema de neu artificial.

Dit i fet. L'equip tècnic de l'estació que encapçala Martí Rafel està col·locant, des de la setmana passada, 19 canons al llarg de la pista de la Coma, l'escenari on es va disputar va mig any la Copa d'Europa de l'especialitat, a mode de prova per passar a entrar en el màxim circuit del planeta d'SBX. «No es pot fer una Copa del Món sense aquesta infraestructura i de fet si l'haguéssim construït abans hauríem pogut fer la cursa mundialista ja l'hivern passat», argumenta el director general de Vallnord.

Ara mateix l'obra està en plena fase preliminar, en la qual s'està excavant el terreny abans de realitzar la instal·lació elèctrica, i la de les canonades d'aigua i aire comprimit. Acte seguit es fixaran els 19 canons de baixa pressió en una llargada de 2,1 quilòmetres, que garantiran el bon estat del recorregut.

Tot això, segons les previsions, estarà acabat a l'octubre i fins deu dies abans de la competició no caldrà traçar el circuit: «Serà similar a la de la Copa d'Europa, però amb més pendent i més ràpid», va valorar el director d'Arcalís, Jean Claude Montané, qui ha pres bona nota dels punts que la FIS va demanar corregir, com és el de la velocitat dels riders.

Malgrat que tot està canalitzat perquè l'organització sigui un èxit, hi ha un altre detall en el qual s'està treballant. «Estem ideant un pla B per si fa mal temps», afegeix Montané. S'ha de pensar en tot, perquè les proves FIS de primer nivell requereixen perfecció.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT