PUBLICITAT

Pujol supera Guardiola sense cap inscrit més en la màxima categoria

  • El circuit d'aquest curs arrenca a la Massana amb Betriu i Martínez com els altres primers vencedors
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Problemes per al Wrangler de Pujol i Cabanes, guanyadors en protos, en una de les zones de pedres de l'Abocador de Beixalís, el dissabte passat Foto: fotoesport

La màxima categoria de la Copa Xtrem d'Andorra, protos, ha tocat fons en la cita inicial de la temporada 2013. Si en les primeres edicions era el gran atractiu i la competència que s'hi concentrava era la salsa del campionat, en la sisena edició ha començat amb una llista de participants formada només per Jaume Guardiola (Suzuki SJ410) i Ramon Pujol (Jeep Wrangler TJ 4.0).

L'Automòbil Club d'Andorra, l'organitzador, ha volgut donar un nou aire a l'inici d'aquest circuit, aplicant per primera vegada un format de doble jornada, dividit en una nocturna el divendres a la nit a l'Avinguda del Través i una diurna, com ja era habitual, durant tot el dissabte a l'Abocador de Beixalís. La pluja que va caure les hores prèvies al primer dia, i en la tarda de la segona jornada, va irrompre per dificultar encara més les coses, donat que amb fang superar les zones es va fer molt més complicat de l'habitual.

El duel particular en la categoria protos va ser, malgrat tot de màxim prestigi entre el defensor del títol, Guardiola –amb Jose A. Solà d'ajudant–, i el guanyador de les cinc primeres edicions, Pujol –amb Albert Cabanes de segon–, que dissabte va ser molt superior a la Massana, encapçalant la taula des del principi i es va acabar imposant amb més de la meitat de punts que el seu rival (8.842 per 15.991). Pocs, però molt bons.

La lluita va ser més emocionant entre els vehicles de la categoria preparats. El triomf va ser per a Jordi Betriu (Jeep Wrangler), que amb 16.506 punts va superar el campió de la passada edició, Ernest Raventós (Nissan Patrol GR) per una diferència de 900, que es pot considerar mínima. La tercera plaça del podi va ser per a Josep Bringué (Suzuki Samurai), bastant més distanciats dels líders, amb 40.134 punts.

Pel que fa a la categoria sèrie, el pluricampió Joël Martínez (Nissan Patrol GR) va guanyar una vegada més entre els vehicles sense preparació mecànica. Miquel Giró (Land Rover Defender) es va mostrar com el seu màxim rival i de fet va guanyar, però va ser penalitzat amb 100.000 punts per dur unes rodes d'una mida antireglamentària i es va haver de conformar amb la tercera posició per darrere d'Aitor Punzano (Nissan Patrol GR).

L'inici de la sisena edició de la Copa Xtrem 4x4 d'Andorra ha estat «una experiència molt positiva per al director general de l'ACA, Toni Sasplugas: «Ha estat un encert dur la prova al centre de la Massana. Malgrat les condicions climatològiques la resposta de públic ha sigut notable». Sobre la doble jornada va comentar: «Aquest format és més atractiu i millor per als equips que venen de França o Espanya, que realitzen un desplaçament important i per una tarda potser es plantegen no venir». La Copa continuar+a el 17 d'agost a Arinsal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT