PUBLICITAT

Andorra és descartada com a seu per al calendari del 2014

  • L'única opció d'estar al circuit l'any vinent és rellevar alguna que es dóni de baixa, com va passar al 2009
IVÁN MOURE
LA MASSANA

Periodic
Un ?biker' en el descens de la Copa Catalana del cap de setmana passat, que tenia els traçats de la del Món. Foto: VALLNORD

Andorra no surt en el calendari de la Copa del Món 2014, que la Unió Ciclista Internacional (UCI) ha fet públic al seu web. Vallnord havia presentat candidatura, igual que l'any passat es va fer la que s'ha concedit per aquest any, malgrat que per a l'estiu vinent la resposta ha estat negativa.

Es tracta d'un llistat amb nou països representats i nou seus –una més que aquest any. Una vegada més no hi ha cap país que repeteixi i a diferència d'aquest any, que hi ha un circuit per a cada disciplina –Cross Country (XCO), Cross Country Eliminator (XCE) i descens (DHI)–, n'hi haurà només un de DHI.

Respecte al 2013 han caigut Hafjell (Noruega), Vallnord i Val di Sole (Itàlia); es mantenen Mont-Sainte-Anne (Canadà), Albstadt (Alemanya), Fort William (Gran Bretanya) i Nove Mesto (Txèquia); i entran nous Pietermaritzburg (Sud-Àfrica) –seu dels Mundials d'aquest any–, Cairns (Austràlia), Windham (Estats Units) i Méribel (França).

Crida l'atenció que països com Itàlia tampoc s'hagin guanyat un forat en el pròxim circuit mundialista, i això es deu, segons Martí Rafel, a que «hi ha poques proves i moltes demandes», per la qual cosa la UCI s'ha permès el luxe de ser més exigent: «Ens hagués agradat repetir però també ens satisfà que es posi el llistó alt. La reforma que estem fent dóna més valor al perquè de la inversió que hem fet i el no de la UCI serveix també per donar més valor a la que hem d'organitzar d'aquí a dues setmanes, perquè tampoc no va ser fàcil aconseguir-la», va raonar el director tècnic de Vallnord.

I és que el Comú no ha dubtat en gastar-se 450.000 euros per fer tot tipus de reformes al Vallnord Bike Park la Massana i deixar-lo a l'altura dels millors circuits, amb la benedicció de tota una referència mundial en aquesta disciplina com és el resident Cédric Gracia. Tot això té una explicació: es tracta d'un esport en ple auge que proporciona resultats suculents des de la perspectiva del turisme esportiu, dinamitza la parròquia i pretén oferir un producte prou potent perquè es puguin demanar l'any que ve la candidatura per als Mundials del 2015. «La demanarem; que no estem al circuit del 2014 no trastoca els nostres plans. Ja havíem previst donar al Vallnord Bike Park La Massana un salt qualitatiu que estem aconseguint i realment tenim ja ganes de què arribi el 24 de juliol perquè estem preparats. Molt contents amb la feina que hem fet. Tothom al·lucinarà».

BENEFICIS POSSIBLES D'UN BON 2013 / L'èxit en la cita d'aquest any pot ser molt beneficiós, basant-nos en una experiència viscuda al 2008. Andorra es pot agafar encara a una opció que pot permetre entrar en el calendari de l'any vinent. Això passa perquè alguna seu que doni de baixa i els delegats de la UCI David Vázquez – descens– i Simon Burney –cross country– veuen en el Vallnord Bike Park La Massana el substitut ideal. Ja va passar al 2008 quan la UCI va excloure Andorra en el calendari del 2009 però l'èxit organitzatiu de la prova feta aquell mateix any va obrir les portes al sí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT