PUBLICITAT

El polític mallorquí Tomeu Vicens tenia 600.000 euros a Andorra

  • Una comissió rogatòria internacional permet localitzar els diners
EL PERIÒDIC
PALMA DE MALLORCA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Una comissió rogatòria judicial internacional impulsada per la Fiscalia Anticorrupció de Balears ha aconseguit localitzar, en un banc d'Andorra, una compta amb 600.000 euros la titularitat real dels quals correspon al condemnat per corrupció Tomeu Vicens, exdiputat de Unió Mallorquina (UM), tal i com va informar ahir el diari EL PAÍS.

Vicens està imputat en el cas del suborn de quatre milions d'euros per la venda d'un solar públic i va ser jutjat aquest mes en l'Audiència de Palma. Després del procés en el qual es van practicar registres domiciliaris, els investigadors van emprendre el rastreig per intentar trobar tots els diners d'origen corrupte. Així doncs, segons s'explicava en aquest rotatiu espanyol, es considera que els 600.000 euros trobats al Principat formen part d'aquests fons d'origen il·lícit, procedents de suborns i comissions.

En el judici Vicens va confessar l'existència del suborn que, segons ell, va anar a parar a la cúpula d'UM del Consell de Mallorca que va vendre en 2006 la parcel·la, a meitat de preu, per 30 milions d'euros a l'empresa Sacresa de Roman Sanhuja. L'empresari també va confessar els fets després de la declaració autoinculpatoria de Vicens. Va assegurar que va ser ell qui va pagar els quatre milions que li va exigir UM, en dos terminis. Vicens, condemnat dues vegades per malversació de fons, s'ha convertit en un ‘penedit col·laborador' de la Justícia, a canvi de rebre atenuants en les possibles penes.

Vicens va dipositar en el jutjat 120.000 euros, com a mostra de la seva voluntat de retornar els diners il·lícits i ajudar a reparar el dany. En una declaració escrita i després oral davant l'Audiència va efectuar la seva confessió i va anticipar que col·laboraria en altres causes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT