PUBLICITAT

Els constructors volen definir les seves competències per llei

  • L'objectiu del text és establir a quin s'ha d'exigir responsabilitats en cada cas i estar preparats per a l'obertura
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Representants dels col·legis professionals implicats en l'edificació, ahir. Foto: EL PERIÒDIC

Representants dels col·legis professionals implicats en l'edificació van presentar ahir al matí una proposta de llei per regular les competències i responsabilitats dels professionals d'aquest àmbit. El text va ser engegat pel Col·legi d'Arquitectes però ha estat elaborat amb la col·laboració del Col·legi d'Enginyers i Enginyers tècnics, el d'Aparelladors i Arquitèctes tècnics i el col·lectiu d'interioristes.

La proposta de llei s'ha entregat al Govern i també als grups parlamentaris per instar-los a què el puguin entrar a tràmit, ja que es considera que servirà per definir en quin moment pot actuar cada professional, a qui se li han d'exigir responsabilitats en cada cas, i per estar preparats també de cara a l'obertura econòmica.

FACILITAR LA FEINA AL GOVERN /El degà del Col·legi d'Arquitectes, Víctor Blasi, va explicar que la demanda d'una llei d'edificació que reguli les professions d'aquest àmbit és una reclamació de fa molts anys. En vista que no s'avançava en aquesta línia i tenint en compte que «l'Administració ja té prou feina» i que creuen que «és millor presentar un text que ja està consensuat», van decidir engegar l'elaboració d'una proposta de llei per «facilitar la feina prèvia». D'aquesta manera, des de fa un any es va començar a redactar el text des del Col·legi d'Arquitectes, i un cop engegat es va convidar els col·legis d'enginyers, aparelladors i arquitectes tècnics i interioristes per col·laborar amb els seus apartats i consensuar un text.

En aquest sentit, Blasi també va indicar que ja s'han tingut converses prèvies amb consellers i ministres i un cop s'hagin fet els estudis jurídics del text esperen que es pugui tirar endavant.

El que podria ser la futura llei té per objectiu endreçar les professions relacionades amb l'edificació, determinar les competències de cada professional i especificar qui és responsable de cada cosa. A més detalla fins a quin grau es pot ser responsable, les quantitats i els terminis; coses que ara per ara es decideixen amb convenis interns. Amb aquest nou text, a més, Blasi va dir que es prepara els professionals de cara a l'obertura econòmica, perquè cada professional estranger sàpiga a quines normes s'ha d'adaptar i quines feines pot fer. Això és especialment necessari en aquest sector perquè tal com indica el degà, «moltes vegades no queda clar qui ha d'intervenir en algunes fases de treball», i per tant és necessari organitzar-se bé perquè cada un faci el que li pertoca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT