PUBLICITAT

Terrasses mòbils i sense tancament lateral per a Carlemany

  • Es prepara una festa per inaugurar, el dia 24, el nou carrer per a vianants
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carlemany canviarà la seva fisonomia a partir del proper 24 de juliol. Foto: àlex lara

El Comú d'Escaldes-Engordany es va reunir aquesta setmana amb els restauradors de l'avinguda Carlemany per tal d'explicar-los les característiques que hauran de tenir les terrasses que s'instal·lin al carrer un cop sigui per a vianants, i que s'aprovaran en la sessió de ple del 19 de juliol. El cònsol menor, Marc Calvet, va indicar que les terrasses hauran de ser mòbils per poder-les retirar en cas que se celebri algun esdeveniment i que no podran tenir tancaments laterals, ja que es vol que siguin el màxim de diàfanes. Els restauradors hauran de deixar dos metres entre la façana i la terrassa, i aquesta només podrà tenir una amplada de tres metres, per deixar un carril de tres metres al centre de la via. La llargada serà en funció de la façana de l'establiment, i si mai es vol fer més llarga, es necessitarà l'acord del propietari i del llogater de l'edifici del costat, i en tot cas mai podran superar els 18 metres.

Calvet va manifestar que, de moment, tots els restauradors de la zona, una mitja dotzena, estan interessats en instal·lar terrasses, que es concentraran principalment entre l'avinguda de les Escoles i la plaça Coprínceps, i que hauran de ser el màxim d'homogènies. Així, es va proposar que els para-sols siguin de color cru, i el mobiliari que no sigui d'alumini brillant, sinó de materials que imitin la fusta o elements mate o setinats, així com cadires de fusta i alumini, informa l'ANA.

DEMANDES DELS RESTAURADORS / Les terrasses no podran tenir tancaments laterals, tot i les demandes dels restauradors sobretot en vista a l'hivern, però finalment, a petició d'aquests, es va acceptar que disposin d'una tarima «dissimulada» per anivellar les taules. També van demanar que com a mínim es pugui tancar un lateral de la terrassa, on posarien la marca del carrer, i Calvet va assenyalar que ho estan estudiant. Als carrers perpendiculars, les terrasses sí que poden ser tancades, ja que s'han d'encabir en l'espai d'aparcament, i a la plaça Coprínceps es vol impulsar «un projecte més global», per arribar a «un concepte diferent del que és la plaça actualment», que el cònsol encara no va voler avançar.

L'avinguda Carlemany es tancarà al trànsit el 24 de juliol, i per inaugurar el nou carrer per a vianants, el Comú està preparant un acte «senzill» que tindrà lloc aquell mateix vespre a la plaça Coprínceps.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT