PUBLICITAT

Defensa confirma la continuïtat de l'acadèmia militar de Talarn

  • El proper mes de setembre tornarà al ple funcionament
EL PERIÒDIC
TALARN

Periodic
Entrada principal de l'acadèmia militar deTalarn, a Lleida Foto: EL PERIÒDIC

El ministre de Defensa de l'Estat Espanyol, Pedro Morenés, va confirmar ahir, que l'acadèmia de suboficials de Talarn continuarà i passarà altre cop al ple funcionament. L'anunci arriba després que l'últim any es qüestionés la seva continuïtat i s'estudiés la possibilitat de traslladar els estudis de suboficials a una altra acadèmia. Morenés va destacar la importància del centre per a l'exèrcit de terra i «n'ha destacat la importància econòmica pel territori del Pallars». Morenés va fer aquest anunci en l'acte d'entrega de diplomes als nous 450 sergents de la XXXVIII promoció, informa l'ACN. L'acte va comptar amb la presència de la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega.

RECOLLIDA DE SIGNATURES// La continuïtat de l'acadèmia militar arriba pocs dies després que una comitiva d'alcaldes, autoritats polítiques i treballadors de l'escola de Suboficials de Talarn fessin entrega de les 5.000 signatures recollides per a demanar el manteniment de l'activitat militar. I és que per aquell territori la hipòtesi d'un possible tancament temporal va aixecar una gran preocupació pel temor a perdre molts llocs de treball que depenen directament o indirectament del complex militar i es va estimar que també afectaria el 15% de la població activa de la comarca.

Davant la hipòtesi del tancament, diverses entitats i associacions de la comarca del Pallars Jussà van constituir una plataforma per defensar la permanència del centre, ja que el seu tancament hauria suposat la pèrdua de vuit-cents llocs de treball (300 directes i 500 indirectes).

REPLANTEJAMENT// Els alcaldes del Pallars es van unir per defensar la continuïtat en una reunió amb amb la subdelegada del Govern central a Lleida. Entre els seus arguments van al·legar el baix cost que representa aquesta instal·lació en el pressupost del Ministeri de Defensa - un 0,004% - el què havia de fer replantejar la decisió de tancar les portes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT