Va faltar el cop de gràcia

• El conjunt andorrà domina abans del descans i en la segona part aguanta l'empat amb un menys
IVÁN MOURE

Rohde (20) comet un penal sobre Mercadé, que posteriorment fallaria Isma al minut 45, ahir al Comunal Foto: ÀLEX LARA

El FC Santa Coloma va afrontar ahir a l'Estadi Comunal el partit de tornada de la primera ronda prèvia de la UEFA Europa League amb l'eliminatòria ja perduda pel 4-0 encaixat en l'anada al camp del Breidablik islandès. L'objectiu, doncs, no era un altre que gaudir dels 90 minuts que quedaven d'una eliminatòria per la qual els equips de la Lliga Nacional lluiten tot l'any.

L'evident diferència en tots els aspectes respecte al rival, que van quedar paleses ja la setmana passada, feia que l'objectiu fos donar una bona imatge a casa i per a Lluís Blanco, a nivell de resultat, «aconseguir un empat ja seria bo».

Vist el que va passar en la primera part les taules no podien ser bones per al conjunt andorrà. El FC Santa Coloma va dominar. Ben assentat al mig del camp, amb les línies juntes i ben organitzades, el subcampió de Lliga semblava millor equip i no va trigar en amenaçar la porteria visitant de la batuta d'un dels nous fitxatges, Juanfer Laín, el millor del partit amb socis que també van deixar bones sensacions com Isma Quiñones i Adam Smith.

Va ser Laín el primer en provar, amb un xut alt al minut 5 aprofitant una badada defensiva. Poc després va arribar una més clara a xut de Rebés al vèrtex de l'àrea, creuat i massa desviat. Al 9 va tornar a intentar-ho Laín, aquesta vegada als núvols, i al 12 va ser el Breidablik qui per primera vegada feia una visita a Eloy, amb un xut de falta que va topar a la barrera.

PENAL A MERCADÉ, FALLAT / Aquest va ser el bagatge ofensiu del conjunt islandès en tota la primera part. Era evident que amb l'eliminatòria resolta el Breidablik, immers en la lliga del seu país, va tirar dels menys habituals i aquests van estar molt sota del ritme infernal exhibit en el partit d'anada. En poques paraules, costava creure que aquest equip havia golejat només fa una setmana. El FC Santa Coloma va començar molt fort i amb ganes de marcar, però aquesta empenta es va anar difuminant fins el punt que des del primer quart d'hora fins el descans no va haver-hi cap ocasió tret d'un penal comès sobre Mercadé quan es complia el minut 45. Va xutar Isma i Gunnleifsson va aturar. Oportunitat d'or de posar-se 1-0 desaprofitada.

Per a més inri en la represa l'àrbitre va xiular penal per falta d'Isma, que a sobre va ser expulsat amb vermella directa. Ingasson va topar amb el travesser i amb un menys per part dels colomencs, la pilota va canviar de propietari. Malgrat tot els de Blanco van aguantar el tipus, en algun moment amb intervencions de luxe d'Eloi, però l'empat es va poder conservar, tot i que, pel que es va veure, tampoc pot saber a glòria.