PUBLICITAT

El Govern defensa el model de l'IRPF davant les crítiques de l'oposició

  • Cinca considera que la nova legislació s'ajusta a la realitat actual del país
J.R.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre portaveu Jordi Cinca abans de la roda de premsa d'ahir. Foto: ÀLEX LARA

El ministre de finances, Jordi Cinca, va voler contestar ahir les crítiques de l'oposició al projecte de llei de l'IPRF, assegurant que la nova realitat fiscal s'ha volgut afrontar «d'una manera prudent i ajustada a la realitat per tal d'evitar el perill de descapitalització del país». Cinca va explicar que a diferència de la reforma de la seguretat social, el marc de sortida d'aquesta llei era diferent que en el cas de l'IRPF, ja que «aquí tots els tres grups parlamentaris estaven d'acord en la seva necessitat».

RENDES ALTES/ El portaveu de l'Executiu va considerar que les rendes més altes acabaran a la llarga pagant més que les classes mitges, la qual cosa resta queda reflectit en el mateix model. «Podríem haver sigut més agressius i no ho hem volgut» amb l'objectiu de «protegir als més petits». En aquest sentit va voler desmentir les crítiques dels grups de l'oposició que asseguraven que la futura llei castigarà a les rendes mitjanes.

REDUCCIONS-DEDUCCIONS / Cinca va indicar que les reduccions i les deduccions que contempla el projecte de llei són baixes si es comparen amb les que apliquen els països veïns. Tot i així, el portaveu ho va voler justificar assegurant que també el Principat té «una pressió fiscal» molt més baixa recordant que el percentatge que s'aplicarà serà del 10% amb un mínim exempt per a rendes inferiors als 24.000 euros anuals. Per tant, va dir «cal valorar-ho tot en el seu conjunt».

INTERVENCIONISME / Els complements privats de pensió van ser defensats de nou pel portaveu, al manifestar que des de l'Estat «hem de fomentar l'estalvi» com una manera preventiva que permeti garantir les pensions futures, com ja succeïx a la majoria de països desenvolupats. La futura llei de l'IRPF entrarà a tràmit parlamentari el proper setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT