PUBLICITAT

La població dóna un suspens al Govern en l'actuació contra l'atur

  • Andorrans i residents estan descontents amb les accions contra la desocupació laboral
  • L'obertura econòmica és vista amb esperança però es volen més actuacions contra la crisi
JOAN RAMON BAIGES
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una persona al servei d'ocupació. Foto: EL PERIÒDIC

Si bé el Govern obté un aprovat justet quan es tracta de valorar la seva gestió des de les eleccions generals, el suspens és majúscul quan es tracta de puntuar en quina mesura està sent eficaç o ineficaç en la gestió d'un tema tan sensible com és l'atur. Aquesta és una de les dades destacades que es pot extreure de l'enquesta d'opinió política que ahir va presentar el director del Centre de Recerca Sociològica (CRES), Joan Micó. Ni andorrans ni residents es mostren satisfets amb les accions que s'estan portant a terme per reduir la desocupació, que supera el miler d'aturats inscrits al Servei d'Ocupació, però que és un fenomen més important perquè no se sap amb exactitud quantes famílies han hagut de marxar del país buscant una oportunitat. Un 31,7% dels andorrans considera l'actuació contra l'atur de bastant ineficaç; molt ineficaç un 16,7%, i un gruix important ni eficaç ni ineficaç (21,4%). Un 15,2% es decanta per la resposta de bastant eficaç, i un simbòlic 1% està satisfet.

Les contestes no difereixen gaire quan es tracta dels residents però sí que són bastant més crítics, i és que l'atur ja no diferencia per nacionalitats, com al principi de la crisi. El 40,6% opina que la gestió contra la desocupació és bastant ineficaç; un 19,5%, molt ineficaç, i un 20,4% és neutre i respon que ni eficaç ni ineficaç. Tan sols un 9,4% la veu bastant eficaç i un minúscul percentatge (0,7%) la qualifica de molt eficaç.

Altres qüestions / L'enquesta, que és molt àmplia, examina altres àmbits. L'obertura econòmica és vista amb bons ulls però un ampli espectre de les respostes la titlla de bastant ineficaç. Quan la pregunta és si s'estan fent les actuacions necessàries contra la crisi, una majoria contesta negativament, encara que també un ampli sector de la població hi dóna suport. En la mateixa línia, quan es qüestiona sobre les accions que s'haurien d'emprendre davant la mala situació econòmica, combatre l'atur i crear més llocs de treballs és la demandada. Després, protegir a la gent desafavorida i més ajudes socials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT