PUBLICITAT

DA creu que caldrà «un esforç» per comunicar la necessitat de l'IRPF

  • Baró diu que s'haurà d'ajustar el tribut per «minimitzar els impactes negatius'
EL PERIÒDIC
ANDORRA L A VELLA

Periodic
Ladislau Baró Foto: ANA

Després de la presentació el passat dilluns del projecte de llei de l'IRPF, la subsíndica, Mònica Bonell, i el president del grup parlamentari de DA, Ladislau Baró, van reconèixer en declaracions a l'ANA que caldrà fer una comunicació intensa per fer entendre als ciutadans «les virtuts del nou tribut».

Segons Baró, una nova taxa sempre es veu «amb recel» per la qual cosa hi haurà d'haver «un esforç de comunicació i persuasió» però també «ajustar el tribut per potenciar al màxim les seves capacitats positives i minimitzar els impactes negatius». Per la seva part, Bonell va indicar que cal passar un missatge de «tranquil·litat» i que s'intentarà comunicar «el millor possible» perquè tothom entengui en quina mesura s'haurà de tributar.

Bonell va reconèixer que fins ara «no estàvem acostumats» a la fiscalitat però va considerar que el canvi és necessari per disposar d'un model homologable amb altres països. Amb tot, va dir que un cop entri la llei al Consell i es debati durant el proper període de sessions s'anirà comunicant més «per saber quina serà la seva aplicació i com es farà».

Baró va afegir que a curt termini la implantació de l'IRPF té un efecte «problemàtic i complex» perquè complica la gestió administrativa i la capacitat de consum i inversió de les empreses. En aquest aspecte va assegurar que faran un esforç perquè la càrrega tributària «augmenti el menys possible». A mig i llarg termini, va considerar que tindrà efectes positius per la reactivació econòmica, afavorirà l'obertura econòmica i permetrà disposar d'un model homologable.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT