PUBLICITAT

Barcia diu que l'impost arriba en mal moment però és necessari

  • El president suplent del Grup Mixt diu que no són partidaris de fer «excessives demagògies»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Barcia, al seu escó al Consell General Foto: ANA

El Grup Nixt no va voler entrar a valorar el detall del projecte de llei d'IRPF a l'espera de conèixer el text, tot i que el president suplent del grup, Gerard Barcia, va declarar que l'impost arriba en un mal moment econòmic però que és necessari per tirar endavant «el pal de paller polític de DA, que és l'obertura econòmica». En aquest sentit, Barcia va afegir que no són partidaris de fer «excessives demagògies» sobre si l'impost és massa alt o massa baix, ja que es tracta d'una llei complexa i de moltíssim calat. «Aquest impost el necessitem si volem ser homologats, a partir d'aquí posem-nos a treballar tots i intentem que sigui el més coherent, acceptable i just per a la ciutadania», va assegurar.

Barcia va indicar que l'IRPF és la conseqüència del fet que DA basi les seves polítiques en l'obertura econòmica, ja que «sense aquest impost no hi pot haver obertura». En aquest sentit, des del Grup Mixt veuen necessari el nou tribut per poder homologar-se internacionalment, i a partir d'aquí «nosaltres intentarem fer-hi les millors aportacions possibles».

De fet, Barcia va afegir que «és una llei de moltíssim calat i no crec que cap grup parlamentari pugui esmenar-lo a la totalitat». A més, va indicat que és una llei complexa i que arriba en un mal moment, «probablement el pitjor dels últims 40 o 50 anys», per tant no és partidari de fer «excessives demagògies» sobre aquesta llei, informa l'ANA.

La data d'entrada en vigor / El president suplent del Grup Mixt va valorar positivament la data d'entrada en vigor, perquè «anant bé es podria votar a finals d'any però si s'encalla podria retardar-se fins al 2014, i hi ha d'haver un termini de temps fins a l'entrada en vigor». També veu amb bons ulls que l'impost es liquidi a través de la CASS ja que és una via «senzilla i que ja s'ha demostrat que funciona» i evitarà que es creï una gran maquinària administrativa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT