PUBLICITAT

Impressionant exposició de gravats de Renoir i Manet

  • El CAEE exhibeix una trentena d'aiguaforts i litografies dels pintors
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'exposició Renoir&Manet, impressions de dos grans genis està formada per una trentena d'aiguaforts i litografies de dos dels més importants pintors de l'impressionisme francès. A sota la polèmica Olympia de Manet. Foto: ÀLEX LARA

L'impressionisme de dos dels grans d'aquest corrent artístic es donen cita des d'avui dimecres i fins al 28 de setembre al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany (CAEE). Es trata de la mostra Renoir&Manet, impressions de dos grans genis que està formada per una trentena d'aiguaforts i litografies que per primera vegada es poden veure a Andorra.

Els gravats exposats són una de les facetes més desconegudes d'aquests artistes francesos que permeten aproximar-se a la seva creativitat, a les seves influències artístiques i a l'impressionisme, el moviment artístic que va sacsejar l'art al final del segle XIX.

De Édouard Manet (1832- 1883), revolucionari pintor francés i inspirador de l'impressionisme, sobresurten dos gravats de la famosa i polèmica Olympia que es pot veure al Principat. Una obra que, juntament amb Le déjeuner sur l'herbe, van escandalitzar la societat parisenca d'aleshores. Els visitants del CAEE podran contemplar el nu que reinterpreta la Venus de Urbino de Ticiano i que presenta el cos d'una jove amb una mirada pertorbadora que converteix l'espectador en client.

A més la influència del pintor espanyol Velázquez queda palessa en la mostra que s'exhibeix a Escaldes-Engordany, en un context de temàtica espanyola que va estar de moda en el Paris dels anys seixanta. En concret,es pot gaudir de la seva particular reinterpretació de l'espanyolisme amb gravats com el dedicat a la bailarina Lola de Valencia.

RENOIR/ Auguste Renoir (1841-1919)va ser un dels pintors francesos més importants, va pertanyer a l'escola impressionista, però es va diferenciar ràpidament de la mateixa pel seu interès per la pintura de la bellesa de les corbes del cos femení.

L'exposició de Renoir i Manet, d'entrada gratuïta, pot visitar-se de manera lliure o guiada. Com en edicions estiuenques anteriors el centre escaldenc ha escollit una mostra dedicada a artistes universals. Cal recordar que l'any passat Joan Miró va ser el pintor protagonista.

La mostra inclou també activitats per a famílies, visites guiades nocturnes, tallers i xerrades, (prèvia reserva) en un horari ampli de dilluns a dissabte i també els diumenges pels matins. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT