PUBLICITAT

La Seu serà el centre neuràlgic de dues curses de muntanya

  • Les proves, de 42,5 i 82 km, sortiran des del passeig Brudieu
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Batalla ?centre? amb Xavi Escribà i Albert Vilana, ahir Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

Ahir es van presentar les curses de muntanya Cadí Trail (42,5 Km) i Cadí Ultra Trail (82 Km) que se celebraran aquest dissabte i que tenen com a punt de sortida i d'arribada el passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell. Així ho van explicar en roda de premsa l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, juntament amb el president de la UEU, Xavi Escribà, i el director de la cursa, Albert Vilana.

Aquesta doble cursa està organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca (UEU) i compta amb el suport de l'Ajuntament de la Seu, entre d'altres institucions, entitats i empreses privades del territori i del país. L'organització de la cursa ha limitat la participació a poc de més de 300 corredors. Al no poder atendre totes les inscripcions, s'ha obert una llista d'espera.

En la presentació d'aquesta cursa de muntanya, Batalla va afirmar que «el nostre territori és extremadament atractiu per celebrar aquestes curses», i va agrair i felicitar als organitzadors d'aquestes curses, «que són gent del territori».

En aquest sentit, l'alcalde urgellenc va explicar que «la Seu està treballant de manera decidida per esdevenir un territori de referència al sud dels Pirineus en la pràctica dels esports a la natura».

Batalla va destacar que la Cadí Trail se suma també a la resta de proves esportives a l'aire lliure que s'organitzen o tenen lloc tant a la Seu com a la comarca de l'Alt Urgell. L'alcalde pirinenc també va indicar que la Seu està treballant conjuntament amb INEFC , Andorra i l'Ariège en el projecte de formació esportiva vinculada al medi natural Fer de la frontera un camí cap a la formació, el qual inclourà un màster universitari que s'impartirà a la localitat francesa de Toulouse, i on la ciutat allotjarà els estudiants que en preguin part.

D'altra banda, cal destacar l'esforç organitzatiu que comporta l'organització d'aquesta cursa de muntanya i que recau en la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), entitat que compta amb un gran bagatge en la celebració de proves trail running que es van desenvolupant a la Seu i comarca.

Xavi Escribà, president de la UEU, va voler destacar que la Seu esdevé un centre de serveis «ideal» per aquest tipus de proves, mentre que el Cadí representa una muntanya icona per als corredors. Escribà va explicar també que el 80% dels corredors que participaran a les proves venen de fora del nostre territori.

Voluntaris / Per la seva part, el director de la cursa, Albert Vilana, va agrair la confiança rebuda tant per par de la UEU, com de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i del Parc Natural del Cadí-Moixeró, a l'hora de dissenyar aquestes dues curses de muntanya. Vilana va destacar la feina dels sis caps de control i dels voluntaris, ja que «gràcies a ells es pot portar a terme aquesta activitat a la muntanya».

Respecte a la Cadí Ultra Trail, Vilana n'ha destacat que es tracta d'una «edició zero amb l'objectiu d'aprendre i millorar de la mà dels propis corredors». «És un projecte fet amb il·lusió de mostrar un dels atractius de l'Alt Urgell, la Serra del Cadí, en tota la seva extensió». La Cadí Ultra Trail discorre en més d'un 70% per l'espai protegit del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Vilana també va subratllar que «l'edició zero» de la Cadí Ultra Trail té com a objectiu entrar de cara al calendari del 2014 en la lliga de curses ultres a nivell l'estatal. Des d'un punt de vista tècnic, tots els corredors que participin a la Cadí Ultra Trail portaran a sobre un geolocalitzador que permetrà als organitzadors saber per on passa cada esportista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT