PUBLICITAT

La Generalitat va rebutjar l'ajuda de l'exèrcit espanyol

  • La resposta del Govern va ser que no tot i que ho «agraïen»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un helicòpter de la UME traslladant un generador de llum Foto: ACN

El ministre de l'Interior, Jorge Fernádez Díaz, ha assegurat que la Generalitat va rebutjar l'ajuda de l'exèrcit espanyol arrel de les riuades a la VaLl d'Aran el passat 18 de juny. Ho ha dit en resposta a una pregunta del senador del PSC per Lleida, Paco Boya, que ha qüestionat perquè sí que l'exèrcit va actuar al Vall de Benasc, a Osca o a la zona afectada de la part francesa. Fernádez Díaz ha assenyalat que quan es va fer l'oferiment la resposta del Govern català va ser que no tot i que «agraïen l'oferiment». Això no obstant, la Unitat Militar d'Emergències sí que va actuar a l'Aran per traslladar generadors a zones sense llum a petició d'Endesa.

El ministre de l'Interior ha dit que tot i el rebuig del Govern a l'ajuda de l'exèrcit, el dia 18 Endesa va demanar si els podien transportar amb helicòpter uns generadors a zones que no hi havia electricitat per les riuades i es va activar la UME desplaçant deu efectius, dos camions, un helicòpter de les forces armades, i un de la UME. Quan van acabar la feina el dia 19 els efectius van marxar.

Boya ha preguntat al ministre quines mesures i ajudes va disposar per als afectats de les inundacions al Vall de Benasc i a la Vall d'Aran. Boya ha explicat que no només són infraestructures, sinó també la forma de subsistència econòmica de moltes persones, especialment les que es dediquen a l'activitat turística.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT